Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wszystko o Avonie - cz.27
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-05-17, 14:32   #4265
meggykotka
Rozeznanie

Dot.: Wszystko o Avonie - cz.27

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
Oczywiście, że tak! Bardzo często zdarzało mi się, że obsługa mniej ode mnie wiedziała na temat kosmetyku. To są normalne ekspedientki, a nie kosmetyczki.
I nie podoba mi się twoje podejście, że mało zarabiające konultantki out, a zostać mają tylko te, co dużo zarabiają. Chciwość Są takie osoby co kupują tylko dla siebie, a ponieważ kupują dużo to opłaca im się, jednak wychodzi taniej. Są takie co mają 3 -5 klientek i to im wystarcza, bo chodzi im tylko o to żeby zwróciły się koszty ich własnych zakupów. Nie dla każdego jest to źródło dochodów, niektórzy traktują to jako hobby i wystarczy im mały zarobek z tego hobby, bo pracę już mają.
Tak jak robimy zakupy w Douglasie, Sephorze czy Rossmanie na duże kwoty, możemy je równie dobrze zrobić w Avonie. Chyba oczywiste, że jeśli mam opust od tych 150 zł, to kupię sama, a nie podłączę się pod inną konsultantkę, żeby zapłacić po cenach katalogowych. Nawet jeżeli jest to kwestia tych tylko 150 zł, to wciąż bardziej się opłaca zrobić zakupy samemu.
Kwestia podejścia, nie każdy traktuje to jako główne źródło dochodu. Są tacy co chcą kupić kosmetyki taniej i też mają prawo.
Ja chcę zarobić na tym co lubię robić, więc jestem chciwa a konsultantka-klienta która zamawia raz na jakiś czas na 150zł i chce zaoszczędzić 15% opustu, to czym się kieruje? Bo mi się wydaje, że dokładnie tym samym.

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
taka przerwa chyba nie jest dobra... stracisz i te klientki a moze uda sie pozyskac nowe,
cudem nie jest zamowienie za 1000zł, trzeba chcieć, ja z racji zawodu mam też siłę przekonywania moze nie taką jak meggykotka bo ona to jest chyba nie do pobicia

w poniedziałek mam spotkanie ze swoją liderką która mnie tez przekonuje do liderowania, nadal jest ten konkurs liderki moje kochane?? czy ten telefon mojej liderki milczącej od wiekow mozna pod to podpiąc??

to fakt że marka Avon traci dobrą opinie przez te pseudokonsultantki ale i tak mają sprzedaż bardzo dobrą, ja zgniłkami rzucać nie będę ale uważam że takie szkolenia dla konsultantek powinny byc czesciej, chociaz ja mam wiedze swoją i tłumaczenie w kolko tego samego bym nie chciala sluchac ale dla tych ktorzy wiedzy nie mają owszem, powinni się dokształcić
Avon w ostatnim kwartale miał bardzo duży spadek (związany ze spadkiem sprzedaży, zwłaszcza w Stanach) i jego akcje straciły na wartości. Nie dawno był link że Avon chce przejąć Coty o czym akurat nie wiedziałam. Niestety giełdą to mnie męczą w pracy

woda Avon Slip Into Daring 50l - kilka razy psiknięta

Yves Rocher woda Naturelle - nowa

Edytowane przez meggykotka
Czas edycji: 2012-05-17 o 14:37
meggykotka jest offline Zgłoś do moderatora