2012-05-17, 23:28
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: ŁYSIENIE CAŁKOWITE_pomocy!
Cytat:
Napisane przez Vampira
W zeszłym roku miałam podobny problem, włosów było coraz mniej,tymczasem wszystkie badania wychodziły w porządku. Chodziłam od lekarza do lekarza, wypróbowałam masę specyfików i nic.. W końcu przestałam się przejmować, odpuściłam, bo doszłam do wniosku, że widocznie już nic nie pomoże. Po pewnym czasie włosy zaczęły odrastać, wyszło na to, że sama się nakręcałam, włosy wypadały przez stres, tymczasem ja się jeszcze bardziej stresowałam tym ,że wypadają. Błędne koło. Spróbuj trochę wyciszyć swoje nerwy, choć wiem, jakie to ciężkie. Może się okazać, że akurat to pomoże i wszystko wróci do normy 
|
Chwilowe nadmierne wypadanie włosów spowodowane przez stres, to nie to samo co łysienie plackowate. Łysienie plackowate jest poważną chorobą autoimmunologiczną, a za takie choroby odpowiada stan zapalny w organizmie. Ja choruję na bielactwo, również jest to choroba autoimmunologiczna. Myślę, że zatrzymałam chorobę, bo żadne nowe plamy nie pojawiają się, ani te, które już są, nie powiększają się od 2 lat. Przede wszystkim staram się mniej denerwować, pisałam też w innym poście o oleju lnianym i imbirze, które leczą stany zapalne. Imbir posiada działanie takie jak niesteroidowe leki przeciwzapalne, więc piję olej od ok. 2 lat, imbir dodaję do herbaty od pół roku i na razie pogorszenia nie ma.
Edytowane przez Felaa
Czas edycji: 2012-05-17 o 23:29
|
|
|