Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-05-18, 14:58   #2280
nicki86
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Hej. Jestem po usg. Niłabye wiem jak szyjka bo nie badał ale jak mnie ręcznie badali to była ok. U igusi ok. Przepływy ładne, serduszko super, leży sobie główką w dół, łożysko stopień 1 no i najważniejsze waży 2316! Mam nadzieję że jutro mnie wypuszcza
Oj Kochana tygodniami jesteście już tak daleko, kruszynka jest już spora.. jak Cię wypuszczą do domu to raz dwa szykuj torbę do szpitala, bo nigdy nic nie wiadomo ale mogłaby se jeszcze te 3 tygodnie posiedzieć w brzuszku

Cytat:
Napisane przez IkaTg Pokaż wiadomość
Ginka pomierzyła moją miednicę i okazało się, że raczej nie mam szans na poród naturalny Jeden wymiar jest aż o 5 cm za niski. Boję się... Płakać mi się chce
Szkoda... ale faktycznie podobno nie taki diabeł straszny jak go malują... kurde tylko czemu to tak jest niesprawiedliwie że jak toś chce rodzić sn, to wypada cc, a jak ktoś może sn, to gotów zapłacić za cc....

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Udało mi się dostać do endokrynolog, ale co się wyczekałam
Znów mi obniżyła dawkę do 125, bo TSH poniżej normy, dzidziuś produkuje hormon sam.
A ja co prawda mam mniejszą dawę niż Ty bo 75, ale z wizyty na wizytę mi zwiększała... nic nie mówiła że dzidziuś produkuje sam

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
miałam przed wypisem usg i Pucuś przybiera w ekspresowym tempie już ma 2404
oj Muminek będzie chłop jak dąb moje niby byla mała, mała... a teraz przezmiesiąc nadrobiła normę z hakiem

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, macie te poduszki takie do spania i karmienia dla kobiet w ciąży? I jak tak to jakie? BO ja chcę sobie zamówić i nie wiem, czy jest sens wydawać na taką poduszkę ponad 100 złoty, bo jest rzeczywiście lepsza, czy kupić jakąś tańszą?
Ja mam coś takiego, ale czy się sprawdzi zobaczymy http://allegro.pl/poduszka-do-karmie...329743693.html

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
jak sama się kąpię, to czasami ledwo wstaje i musze sie jakos złapać aby sie podniesc. Z TZtem juz niestety miescimy sie na styk w wannie wiec juz raczej nie pokąpiemy sie razem...
My przed ciążą ledwo się razem mieściliśmy

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Właśnie trochę już szukałam na ten temat i z tego co pamiętam, to najlepiej wybrać tak: kupować biustonosz w 9 miesiącu ciąży...
Też sobie zapisałam te mądrości i nieomieszkam skorzystać nam na SR mówili w skrócie, kupcie od 2 rozmiary większy niż nosicie teraz...

Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
Z pomiarów jakie udało się zrobić wychodzi 27+1 czyli prawie idealnie, waga prawie 1,5 kg. Reszta ok. Trochę się martwię tym ułożeniem ale cieszę się, że synuś tak ładnie przybiera na wadze, nie tak ładnie jak mama ale zawsze
oj wredotka mała gdzie on tą główkę włożył ale pewnie będzie jak gin powiedział, jak będzie ciasno to poszuka sobie lepszej miejscówy

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Witam z rana
Alkohol na chrzest??? Wiem, że to Wasza sprawa, ale wybacz-to jest uroczystość religijna, w dodatku święto Waszego dziecka-po co do tego %???
Dorotkę chrzciliśmy jak miała 3,5 miesiąca (w naszą rocznicę ślubu), takie małe przyjęcie zrobiliśmy u teściów. Teraz chcemy chrzcić w październiku-też w Polsce i też gości przyjmiemy w domu.
Hmm ja nie wiem jak to u nas będzie jeszcze... chciałabym w domu, ale 20 osób za groma nie pomieszczę... a co do alkoholu, to ja bym postawiła kulturalnie wino do obiadu. A jak dziadki (mieszkają na dwóch różnych końcach Polski) będą chcieli opijać pojawienie się wnuczki to zorganizujemy jakiegoś grilla i tam niech robią co chcą... ciekawe jak wyjdzie w praktyce

Cytat:
Napisane przez Gleniusia Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy to normalne, że malutka przez ostatnie dni niewiele się rusza? Zazwyczaj tylko jak leżę, to ją czuję (czyli rano i wieczorem)... lekarz nic nie mówił, żeby już liczyć ruchy, więc nie wiem, czy na tym etapie to jest jakiś powód do niepokoju?
Moja ma czasem 2 dni lenia i słabo i rzadko czuję ją... a trzeciego dnia przeważnie daje czadu już Ja nie licze ruchów... tylko właśnie jak się rozleniwi i wydaje mi się to podejrzane staram się ją zmotywować do tego żeby się pokręciła i wtedy dopiero liczę.

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Ad2. Nie pomyślałam o biedronkowych, pewnie dlatego że do biedronki musze jechać na drugi koniec miasta i godzine szukać miejsca na parkingu
W Giżycku 3 biedronki i budują 4

anna99302, prince_polo gratuluje kolejnych tygodni
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora