Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Koty część IV
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-05-21, 13:06   #2693
monika01011986
Zakorzenienie

Dot.: Koty część IV

Cytat:
Napisane przez anty_lopka Pokaż wiadomość
Monika01011986, podaje linki odnośnie twoich pytań dotyczących wymagań co do reproduktora (głównie rozdział III i VI):
http://www.skr.org.pl/regulamin-hodowlany.html
i warunków w jakich ludzie trzymają swoje reproduktory i związanymi z tym "atrakcjami":
http://planetapersja.pl/printview.ph...f92be613ec8451
Co prawda wątek dotyczy persów, ale kocur to kocur - ich natura jest taka sama
Mam nadzieję, że pomogłam

Dziewczyny, Wasze kociaste są śliczne A my idziemy dzisiaj na zdjęcie szwów i Celinka wreszcie pozbędzie się kubraczka

Monika01011986, nie żałuj kasy na lepsiejszego weta. Niech nasza historia bedzie dla Ciebie przestrogą (od strony 73).

Dzięki za linki później siądę to poczytam bo zaraz musze uciekać po synka do przedszkola i na jakis spacer z dziećmi
A Celinka miała jakiś zabieg?
Waszą historię też musze koniecznie przeczytać, jak tylko wrócę ze spaceru to siądę do tej lektury
Kasy w ogóle nie żałuję własnie dlatego chcę iśc po wypłacie żeby mieć jej więcej bo teraz to nie stać mnie na takiego dobrego specjaliste, a zwykłemu weterynarzowi "od krów i świń" nie chcę dać kota do kastracji. Na początku czerwca pojedziemy na konsultacje i badania

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Cytat:
Napisane przez monika_sonia Pokaż wiadomość

Monika01011986
- Malla już chyba wszystko napisała, ja tylko dodam od siebie, że nawet w 4% mięsa w Whiskasie nie wierzę, bo to w mokrej masie, a jak wyschnie to nic nie ma, wrzućcie na patelnię to nic się nie usmaży . Jak dla mnie to nie karma dla kota .

Royal ujdzie, ale to nie jest najlepsza karma, za to chyba najdroższa z tej średniej półki. Są karmy przez pół tańsze jak RC a lepsze kilkakrotnie. To samo mokry Hill's - w Polsce drogie to a skład średni.

Royal ma dużo rodzajów, ale po za tymi weterynaryjnymi to jedna wielka ściema , a już na pewno te dla kastratów czy ultra light, takie jest moje zdanie.
Wiem, że Whiskas to gów... ale mój kot nie chce nic innego jeść
Kupowałam mu różne saszetki z przeróżnych firm ( zamawiam wszystko przez neta na Zooplus.pl) i jedynie co chce jeść to Hillsa i Whiskasa nawet mokrego Royala nie za bardzo trawi! Z suchej karmy tylko Royala własnie chce jeść, Acany to nawet powącha... :/ całą Acane oddałam kotom mojej szwagierki....

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Cytat:
Napisane przez esfira Pokaż wiadomość
Monika0101 nie martw sie, ze kociak nie urosnie, koty po kastracji moga urosnac jeszcze wieksze niz bez kastracji, tylko nie beda mialy takiej masy miesniowej i kocurzej budowy (hormony plciowe hamuja wzrost kosci na dlugosc)
No właśnie :/ i to mnie troche martwi że nie będzie takim prawdziwym kocim mężczyzną
Słyszałam też że dobrze, jest poczekać aż kot w pełni dorośnie i wtedy go wykastrować jeśli nie zacznie szybciej znaczyć terenu. Mój na razie nie znaczy a wczoraj jeszcze wyczytałam, że Nevy bardzo rzadko znaczą czy obsikują mieszkanie. Pojadę do weta na konsultacje to z nim powaznie porozmawiam na ten temat. Bo ja wykastrować chcę Chesterka tylko jeśli byłaby możliwość to zrobić to później - jak dorośnie

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

aktualnie jest : 66 kg

cel : 60 kg

monika01011986 jest offline Zgłoś do moderatora