2012-05-21, 13:06
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty część IV
Cytat:
Napisane przez anty_lopka
Monika01011986, podaje linki odnośnie twoich pytań dotyczących wymagań co do reproduktora (głównie rozdział III i VI):
http://www.skr.org.pl/regulamin-hodowlany.html
i warunków w jakich ludzie trzymają swoje reproduktory i związanymi z tym "atrakcjami":
http://planetapersja.pl/printview.ph...f92be613ec8451
Co prawda wątek dotyczy persów, ale kocur to kocur - ich natura jest taka sama 
Mam nadzieję, że pomogłam
Dziewczyny, Wasze kociaste są śliczne  A my idziemy dzisiaj na zdjęcie szwów i Celinka wreszcie pozbędzie się kubraczka
Monika01011986, nie żałuj kasy na lepsiejszego weta. Niech nasza historia bedzie dla Ciebie przestrogą (od strony 73).
|
Dzięki za linki później siądę to poczytam bo zaraz musze uciekać po synka do przedszkola i na jakis spacer z dziećmi
A Celinka miała jakiś zabieg?
Waszą historię też musze koniecznie przeczytać, jak tylko wrócę ze spaceru to siądę do tej lektury
Kasy w ogóle nie żałuję własnie dlatego chcę iśc po wypłacie żeby mieć jej więcej bo teraz to nie stać mnie na takiego dobrego specjaliste, a zwykłemu weterynarzowi "od krów i świń" nie chcę dać kota do kastracji. Na początku czerwca pojedziemy na konsultacje i badania 
---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------
Cytat:
Napisane przez monika_sonia
Monika01011986 - Malla już chyba wszystko napisała, ja tylko dodam od siebie, że nawet w 4% mięsa w Whiskasie nie wierzę, bo to w mokrej masie, a jak wyschnie to nic nie ma, wrzućcie na patelnię to nic się nie usmaży  . Jak dla mnie to nie karma dla kota  .
Royal ujdzie, ale to nie jest najlepsza karma, za to chyba najdroższa z tej średniej półki. Są karmy przez pół tańsze jak RC a lepsze kilkakrotnie. To samo mokry Hill's - w Polsce drogie to a skład średni.
Royal ma dużo rodzajów, ale po za tymi weterynaryjnymi to jedna wielka ściema  , a już na pewno te dla kastratów czy ultra light, takie jest moje zdanie.
|
Wiem, że Whiskas to gów... ale mój kot nie chce nic innego jeść
Kupowałam mu różne saszetki z przeróżnych firm ( zamawiam wszystko przez neta na Zooplus.pl) i jedynie co chce jeść to Hillsa i Whiskasa nawet mokrego Royala nie za bardzo trawi! Z suchej karmy tylko Royala własnie chce jeść, Acany to nawet powącha... :/ całą Acane oddałam kotom mojej szwagierki....
---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------
Cytat:
Napisane przez esfira
Monika0101 nie martw sie, ze kociak nie urosnie, koty po kastracji moga urosnac jeszcze wieksze niz bez kastracji, tylko nie beda mialy takiej masy miesniowej i kocurzej budowy (hormony plciowe hamuja wzrost kosci na dlugosc)
|
No właśnie :/ i to mnie troche martwi że nie będzie takim prawdziwym kocim mężczyzną 
Słyszałam też że dobrze, jest poczekać aż kot w pełni dorośnie i wtedy go wykastrować jeśli nie zacznie szybciej znaczyć terenu. Mój na razie nie znaczy a wczoraj jeszcze wyczytałam, że Nevy bardzo rzadko znaczą czy obsikują mieszkanie. Pojadę do weta na konsultacje to z nim powaznie porozmawiam na ten temat. Bo ja wykastrować chcę Chesterka tylko jeśli byłaby możliwość to zrobić to później - jak dorośnie
|
|
|