Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - tabletki anty a cwiczenia
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-05-23, 20:56   #5
Lady_Kala
Rozeznanie

Dot.: tabletki anty a cwiczenia

U wielu kobiet antykoncepcja hormonalna powoduje zwiększoną retencję wody co nie jest zbyt pożądane i potrafi zniszczyć efekt ćwiczeń i diety. U mnie tabletki nie spowodowały zbytniego zatrzymywania wody ale za to pojawił mi się na pupie cellulit (mimo trzymania diety, bycia szczupłą oraz regularnych i naprawdę porządnych treningów), którego udało mi się pozbyć dopiero po kategorycznym odstawieniu tabletek (brałam wówczas Novynette).
U mnie był jeszcze jeden problem-kobiece hormony blokują w pewien sposób anabolizm mięśni i zapobiegają przed rozrostem mięśni na kobiecych ciałach-mi ten efekt był jak najbardziej nie na rękę jako, że ćwiczę pod kątem zawodów fitness i zależy mi na złapaniu suchej masy mięśniowej. Po odstawieniu tabletek i uregulowaniu gospodarki hormonalnej pojawiły się lepsze efekty diety i ćwiczeń i zszedł cellulit z pośladków mimo tego, że nie zmieniłam nic ze swoich przyzwyczajeń (założenia treningowe i dieta ta sama).

ja bym więcej antyków nie brała. Jedyny plus (poza komfortem życia seksualnego) był taki, że miałam o wiele ładniejszą cerę...
ADOPT! SAVE A LIFE!
Life saved: 2 Milka Draka
Dwie syberian husky
Lady_Kala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując