Chciałam dobrze! Widzę, że nie mozna tu nic napisać. Domyslam się, że każdy wie! Tak na marginesie: na kolację możesz zjeść ugotowaną pierś z kurczaka.
I nie miałam na myśli typowo białkowej diety. Każdy dopasowuje dla siebie dietę.
---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------
ja nic nie analizuje , to Ty to robisz , wymieniłaś rośliny strączkowe, więc nawiązałam do Twojej wypowiedzi, o ciepłym obiedzie w dzień , też nie ja napisałam - z Twojej wypowiedzi wyszło , że piers z warzywami na parze to nie obiad ciepły , że lepsza pierś na wieczór.
zreszta - nie ważne , ktoś tu jest strasznie oburzony i chyba troszke pobudliwy
moim zdaniem platki kukurydziane sa najzdrowsze ze wszystkich platkow bo nie zawieraja glutenu ja je lubię i jadam dość często- choć różnie bywa z chęcia na mleko. Zawsze pomagały mi w utrzymaniu kg,nie jem zadnych tluszczow, ,mleko pije 0,5% i do płatków tez takie dodaje - nigdy innego , warzywa ( nie tylko gotowane , ale dużo surowych jem , bo to uwielbiam i oczywiście wszystkie rodzaje sałatek) gotuje na parze albo na patelnie z malutką ilościa oliwy , mieso tez jak mam chęc np. gotowane lub równiez na parze ( wszystko zależy),i wcześniej nie miałam problemów z tyciem na takim jedzeniu. Najbardziej tyje po bulkach i ciastach- chociaż ciast nie jadam , bo nie lubie słodkiego i z rzucaniem sie na słodkie nigdy problemu nie miałam!!!,teraz nie spozywam mąki i nic co z tym związane ,po platkach kukurydzianych czuje sie wspaniale i wcale nie tyje, jem tez pieczywo ryzowe ( co juz wcześniej proponowałam jako zapychacz w czasie uczucia glodu), ktore wcale nie tuczy. Gwarantuje poprawe przemiany materi. Ja czuje sie z tym dobrze i takie przestrzeganie żywienia mi pomaga i rezultaty są widoczne-( nie powiem , czesto sie zmuszam teraz do jedzenia a czasmi wogóle nie wchodzi) .
Jak czasami chce oczyścic organizm, robie sobie zupe kapuścianą i przez 4-5 dni jem i jestem zadowolona , wiec jak widac każdy mimo zaleceń ma swoje diety i sposoby na dobra figure i tyle
---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------
Chciałam dobrze! Widzę, że nie mozna tu nic napisać. Domyslam się, że każdy wie! Tak na marginesie: na kolację możesz zjeść ugotowaną pierś z kurczaka.
nikt nie powiedział, że coś jest nie tak , napisałam że każdy ma swoje diety przy których czuje sie dobrze i wcale nie znaczy , że szczegółowa dieta polecana przez dietetyka bedzie dobra, ja preferuje to co napisałam , Ty co innego - wydaje mi się że chyba przesadzasz, z tym że nie można tu nic napisać, Ty wypowiedziałaś się na to co ja napisałam , negując , że lepiej piers zjeść na wieczór a w dzień ciepły obiad .....nie ja to napisałam !!!! i bez przesady, z tymi nerwami i unoszeniem się ...troche nie halllooo
nie po to piszemy zeby się atakować !!!!
---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------
Witamy nową kolezanke

hej , te wszystkie leki sa z sibutr. i tak samo skuteczne, sibus..., slim tr... reduc... itp tak samo działają więc jak narazie jest w czym wybierać

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------
Bez unoszenia się naprawde będzie lepiej , nie wiem dlaczego odebrałas to co napisałam źle ...podałam przykład koleżanki i to że na takim jedzeniu schudła i jej pomogło
była juz mowa, że każdy ma prawo wypowiedzi i ja nie musze się z nikim zgadzac tak samo jak Ty i inna wizażystka , więc po co takie siupy, jestesmy dorośli więc tak się zachowujmy a nie obraza!!!! każdy ma prawo wypowiedzi swojej opini, i nikt nie musi sie z nia zgadzać
definicje tego są różne ile ludzi tyle zdań
Mamy prawo wyrażać własne myśli i opinie, nawet jeśli różnią się one od poglądów innych ludzi!!!.
- Mamy prawo mówić ludziom to co myslimy.
-Mamy prawo powiedzieć nie, lub, tak bez poczucia winy.
Mamy prawo powiedzieć nie rozumiem .
Mamy prawo do popełniania błędów i do tego, by czuć się odpowiedzialnym za nie.
Mamy prawo do szacunku innych ludzi oraz do tego, by ich szanować.
Mamy prawo do tego, by nas wysłuchano i traktowano poważnie. ? Mamy prawo do niezależności. wypowiedzi .... i wiele jeszcze innych praw ma każdy z nas!!
To wydaje się oczywiste, podobnie jak prawo otwartego wyrażania uczuć, opinii itp. Jednak w praktyce bardzo często okazuje się, że ludzie mają z tym problemy.
Umiejętność wyrażania swojej opinii można także nazwać
asertywnością, chociaż słowo asertywność to nie tylko umiejętność wyrażania własnych opinii ale także poszanowanie opinii innych.
Tak naprawdę nie stanie się nic strasznego, gdy ujawni się rozbieżność zdań. Nie trzeba uzgadniać wspólnej opinii. Jesteśmy różni, przeżycia , doznania i poglądy zawsze bedą się różnic. Nikt nikomu nie ma prawa narzucać własnego zdania , a komentowanie , że powinno się tak a nie inaczej robić , jest nie wskazane .
ale litania...
, niech wszyscy wiedza , że wyrażanie swoich opini na forum jest jak najbardziej wskazane , ale nie można negować wypowiedzi innych , jesli się ktoś nie zgadza z czyjąś wypowiedzią - to wypowie swoje zdanie i jest ok, a nie atakowanie , że nie można nic napisać
Dziećmi nie jesteśmy- z góry przepraszam za błędy