Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - AU PAIR- Bylas?Jestes? Chcesz byc? Zapraszamy tutaj! part IX
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-05-25, 11:47   #982
gorzala
Zakorzenienie

Dot.: AU PAIR- Bylas?Jestes? Chcesz byc? Zapraszamy tutaj! part IX

Cytat:
Napisane przez roux666 Pokaż wiadomość
Tak, chcialabym tutaj zostac... mialam szczescie, ze trafilam na szwajcarie, w chwili obecnej to chba najlepsze miejsce pod wzgledem sytuacji ekonomicznej i politycznej gdzie mozna spokojnie spac.
Mieszkanie na razie wynajmujemy, daleko nam do kupna..
A jesli chodzi o jezyk...francuskiego dopiero od roku sie ucze ta na serio...i w niecaly rok jestem juz na B1 dla mnie to duzo, a angielski...tez mi sie znacznie poprawil, glownie gdzieki Tz, byl ( wlasciwie dalej jest, daje tu korki) nauczycielem angielskiego i ooprawia mnie i tez mowi do mnie takm ladnym jezykiem, nie takim ulicznym skrotowym i takim...ktorego lepiej sie nie uczyc.

Gdybym pracowala u rodziny gdzie mowi sie tylko po francusku pewnie mialabym lepsze wyniki hehe....ale szukanie pracy tez mnie zmotywowalo do siedzenia nad ksiazkami i cwiczeniami bo rozmowy mialam glowie po francusku.

Taki wyjazd nalrawde wiele daje, pod kazdym niemal wzgledem)
Ojej zazdroszczę bardzo, że się tak udało Tobie i życzę Ci jak najlepiej

Ja bardzo bym chciała ten angielski poprawić zwłaszcza ze słuchu i rozumienia tego co słyszę. Z amerykańskim akcentem większego problemu nie mam, za to angielski czy irlandzki to kompletnie mi nie idzie.
No, ale może wyjazd nie-do-brata mi pomoże hehe
gorzala jest offline Zgłoś do moderatora