Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Bratek- wątek zbiorczy- herbata, tabletki, zioła, oczyszczanie, trądzik
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-05-25, 20:07   #518
karmazynka99
Zakorzenienie

Dot.: Bratek- wątek zbiorczy- herbata, tabletki, zioła, oczyszczanie, trądzik

Cytat:
Napisane przez Ewelina_94 Pokaż wiadomość
Wierzbownica to zioło głównie na prostatę, ale działa również na trądzik, i działa na niego z różnych stron. Zmniejsza przetłuszczanie np, cytuję ze strony naturaliskosmetyki.pl:
" wykazuje silne działanie antyandrogenowe (inhibicja 5-alfa reduktazy na
poziomie 64%), dzięki czemu może być stosowana w przypadku łysienia
androgenowego"
działa wybitnie przeciwzaskórnikowo, jest antyoksydantem, przeciwzapalnie, kolejny cytat z tej srony :
"Przeciwtrądzikowe działanie wierzbownicy.

Wierzbownica jest rośliną szczególnie bogatą w substancje czynne o działaniu przeciwtrądzikowym. Zawiera maksymalnie dużo flawonoidów (w tym kwercetyny), kwasów fenolowych, a przede wszystkim elagotanin o nazwie Oenothein A i B, posiadających zdolność do znacznego hamowania 5-alfa reduktazy, aromatazy, prozapalnych cytokin IL-8 i IL-1, a także prostaglandyny PGE-2 i cyklooksygenazy, mającej znaczny udział w powstawaniu zmian trądzikowych. Dodatkowo elagotanina oenothenin B może częściowo tłumić samo inicjowanie zmian trądzikowych, gdyż działa osłabiająco na aktywnośc aminopeptydazy N, której aktywność stwierdzono również w sebocytach i która ma swój udział w ich nadmiernej proliferacji. Tak więc ma miejsce następujące działanie: oenothein B -> mniej aminopeptydazy N = mniej sebocytów = mniej sebum. Wierzbownica jest wyjątkowa pod względem antytrądzikowym, ponieważ działa na wiele różnych sposobów. Nie posiada przy tym działania drażniącego ani innych skutków ubocznych.

Efekty działania wierzbownicy są widoczne po ok. 4-8 tygodniach w postaci:

zahamowania 5-AR aż w ok. 65%

częściowej redukcji wyprysków i wykwitów trądzikowych

zmniejszenia wydzielania sebum

zwężenia porów max. 18%"

Ja jestem mega zadowolona odkąd ją piję. I chociaż zaczęłam po kuracji Unidoxem, która na pewno dużo mi dała, to bez wierzbownicy nie byłoby tak pięknie.
a tak bardziej coś od ciebie niz z neta?

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując