2012-05-28, 14:28
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III
Cytat:
Napisane przez Mojitooo
Rekreacyjny, czy nie, ale nuras
Ja robiłam w Egipcie, w Marsa Alam, piękne rafy tam są, delfiny i rekiny. Mogłabym co chwilę pod wodę schodzić 
W zeszłym roku na Rodos też kilka razy się zanurzyłam.
|
wow, to musiało być świetnie na kanarach była tylko rafa i masa kolorowych rybek ja zastanawiałam się czy nie jechać w PL na nurkowanie w jeziorach, ale to już nie będzie to samo 
Cytat:
Napisane przez judkama
a jeszcze jak ktos lubi wino i szampana, to istneieje specjalnie dealkoholizowane wino, szampana
tutaj stronka http://winabezalkoholowe.pl/
polecam na wesele
no i piwo bawaria o,o procent ma mozna sprawdzic
|
na stronie producenta Bavarii:
"Nie istnieją piwa absolutnie bezalkoholowe. Do grupy piw bezalkoholowych zaliczamy piwa z zawartością alkoholu około 0,4%-0,5%. Wyjątek stanowią piwa Bavaria Malt, które dzięki unikalnemu procesowi produkcji praktycznie całkowicie eliminują zawartość alkoholu. "
a co to znaczy praktycznie całkowicie? praktycznie to można wszystko...
każde stwierdzenie da się podciągnąć. ktoś może powiedzieć, że praktycznie nie uprawia sexu i to dla niego będzie 2 razy w tygodniu, a dla innego 2 razy w miesiącu...
wiecie, nie chcę się sprzeczać, ale skoro ktoś wypija całe piwo "praktycznie" bezalkoholowe, to pewnie ma we krwi tą samą ilość alkoholu, co ktoś kto wziął łyka zwykłego piwa, albo kukułkę.
i oczywiście nie piszę tutaj o tym, że normalne jest wypijanie lampki wina dziennie, czy całego piwka po pracy. ten jeden łyk tak się rozrzedzi w krwi, że pewnie nawet nie dojdzie do dzidziusia.
nie dajmy się zwariować!
Cytat:
Napisane przez T'ai
nie widzę powodu do dumy w stwierdzeniach "całą ciążę piłam a dziecko zdrowe" 
tak samo nie mogłam patrzeć jak koleżanka prawie przy każdej okazji przez całą ciążę piła "bo to piwo ale z sokiem" "bo dwie lampki wina to co zaszkodzą" 
|
no nie popadajmy ze skrajności w skrajność Kochana picie całą ciążę, a zaspokojenie języka, który wchodzi w dupkę jednym łykiem raz kiedyś to nie to samo
|
|
|