Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - problem z bratową ..
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-05-31, 12:26   #91
kotnaplocie
Raczkowanie

Dot.: problem z bratową ..

Cytat:
Napisane przez Rajni Pokaż wiadomość
Gdyby doszło do konfrontacji między moim Tżtem a kimś z mojej rodziny to stanęłabym po jego stronie nawet gdyby nie miał racji i tego samego oczekiwałabym od niego. Dopiero po fakcie w cztery oczy przedyskutowałabym z nim zajście i przedstawiła swoje racje, niekoniecznie delikatnie.
Więc przypominam Ci, co pisałaś dwie strony wcześniej.

Nigello damasceno, Ostre Wasabi, iiyamo86, Malanchtonie, Laylo79 i cały klubie "ja też": a ja mam z kolei takie dziwne wrażenie, że wszyscy, którzy mają jakieś problemy typu mamisynek czy rzeczywiście toksyczna siostra u siebie w domu, zamiast się z tą osobą spotkać i pozałatwiać swoje sprawy, rozwwalcowują jakąś Bogu ducha winną dziewczyną, bo jej sytuacja coś Wam przypomina. Wybaczcie, ale ona nie próbuje rozwalić bratu małżeństwa, nie ściąga go z powrotem do domu - cała jej wina póki co, to nazwanie bratowej "krową". To było rzeczywiście nieładne. A dziewczyna zamiast konkretów jak załatwić sprawy z bratem i jego żoną zostaje zjechana.

I golgie - nie, nic się nie wybrało. Nie trzeba zawsze popierać swojego męża, rodziny, kraju, narodu, religii, bo już się wybrało. Wybór człowieka na męża nie zwalnia z samodzielnego myślenia.
kotnaplocie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując