Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III
Cytat:
Napisane przez MiciaKicia
Cześć lasencje
Wizyta była cudowna!!!!!!
to tak: wg OM dziś jestem w 11w6d, wg USG już 12 tydzień 1 dzień różnicy... No to w takim razie JUTRO ZACZYNAM 12 TYDZIEŃ Dzidzi ma już 5cm!!
Potem było USG przezierność 1,3 !!!  Pani doktor włączyła mi serduszko .. jeeeeeeej leżałam i ryczałam i śmiałam się jednocześnie  Nie zmierzyła przepływu bo dzidzi tak fikało, że nie dało się zmierzyć No płakałam jak widziałam jak sie dzidzi kręci, fika... pierwszy raz widziałam,..... to nie do opisania
No i torbiel... niestety dostałam skierowanie do szpitala gdzie mnie wybadają profesorowie i jacyś tam inni doktorowie, powiedzą co i jak a ja mam zdecydować czy operacja czy zostawić narazie. Mama mi radzi zostawić, wie to od przyjaciółki-położnej. Więc też myślę, żeby narazie zostawić.. Ale do szpitala muszę, bo taki obowiązek miała pani doktor żeby mnie tam skierować. W 15 tygodniu muszą mnie przyjąć ale dziś już pojadę się zapisać bo ponoć z miejscami jest lipa. Jakiś szpital na Borowskiej. Tam też moja doktor pracuje to jak będę miała szczęście dostanę się na jej oddział  Torbiel ma 7cm i ani nie rośnie ani nie maleje. Duże to świństwo..
Kolejna wizyta nie później niż za 4 tygodnie 
|
ale super!!!! dzidzia śliczna 
nie martw się, dacie radę
dobrze, że teraz są takie metody, bo kiedyś to szło się z moczem do przychodzi i po tygodniu dostawałaś wyniki czy jesteś w ciąży czy nie, a o żadnych usg i innych rzeczach nie było mowy.... tylko się cieszyć, że żyjemy w takich czasach 
Cytat:
Napisane przez MoOoNiA
Jestem po wizycie, dziękuję za kciuki 
Jak wróciłam to położyłam się z małą i z tego stresu chyba padłam teraz się obudziłam wyspana i nie wiem co mam przez noc robić.
Maleństwo ma się dobrze, fikało dziś jak szalone przezierność 1,5, wszytskie inne pomiary ok. Godzine leżałam na tym usg tak mnie gin pogniótł, że myślałam że sie mu tam posikam.
I się tak przyglądałam na pole między nóżkami - ja tam siusiaka nie widzę, gin nic nie mówił, ale wygląda mi to na córeczkę - te delikatne rysy twarzy itd
Dostałamz 15 zdjęć dzidzi i jestem przeszczęśliwa
Moja córcia jak się przykrywam kocem to zaraz pod niego wskakuje i mówi ze idzie do siostrzyczki. Kładzie sie obok brzucha, gila go, puka, całuje i takie monologi prowadzi z siostrą ( śmiesznie wtedy zmienia ton głosu) normalnie wam ją kiedyś nagram, bo mozna się rozpłynąć
|
super 
Cytat:
Napisane przez emylka86
a ja się pochwale że dziś 12 TYDZIEŃ : ) ale leci : )))
a ja mam pytanko orientuje się którać jak jest z wizytą u dentysty w ciązy?
|

ja byłam u dentysty, znalazł mi jeden ubytek - niestety na styku - nienawidzę takich, bo pewnie jak się wwierci to się okaże, że tam jest megadziura, umówił mnie normalnie w 1 trymestrze, ale że byłam chora to musiałam przesunąć, więc już na 2gi mi wyszło 
a wczoraj kupiłam sobie książkę "Ciąża dla bystrzaków" i tam się lekarze i inni wypowiadają i było napisane, że miejscowe znieczulenie nie ma wpływu na ciążę
w ogóle śmieszna ta książka. jest lista co wziąć do szpitala i na pierwszym miejscu jest wymienione: partnera 
Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985
A jeszcze odnośnie ciuszków- nosicie, np. do leginsów obcisłe tuniki/bluzki, uwidatniające brzuszek, czy raczej wszystko luźniutkie?, żeby tak nie było widać? ale mam pytania, wiem...
|
ja noszę takie i takie - cały czas testuję te legginsy z lidla, bo kupiłam kilka par i wczoraj do szarych miałam kremową tuniczkę lekko maskującą, a dzisiaj do czarnych mam malinową obcisłą 
na mnie też się gapią, ale ja się uśmiecham i idę dalej nie ma co się denerwować, zresztą ja też jak widzę kobietę w ciąży, to nie potrafię się na brzuch nie popatrzeć 
Cytat:
Napisane przez madzius90
Dziewnie ta ciąża wpływa na nas
ja tam mojego brzuszka się nie wstydzę, lubie jak go widać, lubię na niego patrzeć
O wpatrzone sąsiadki w mój brzuch to jest to!
Taka sensacja u mnie na ulicy, że szok.
Tylko śledzą to w oknie to na balkonie, to na ulicy, jak się mijamy, czy na klatce
Ale jeszcze żadna nie miała odwagi o nic zapytać
A jaka sensacja będzie jak będę wychodziła od moich rodziców do ślubu
Chyba cała ulica się zbiegnie do okien 
|
ja mieszkam w bloku z lat 60tych i same prawie starsze osoby mieszkają, ale jest tylko jedna taka "pytalska", chociaż ja ją lubię 
a tak to naprawdę fajni ludzie, zapraszają na ciasta na domowe obiadki 
kiedyś jak zrobiłam mega sprzątanie i wywoziłam ciuchy w rozm 38/40, w które obawiam się, że nigdy nie wejdę, to się tak martwili, że się wyprowadzamy, że szok.
Cytat:
Napisane przez judkama
Tomek pierwszy raz nasiusial dzis do nocnika!!!!
juz nie obok a do srodka
nie myslalam ze sikanie kiedys bedzie mi dawac tyle radosci 
|
Cytat:
Napisane przez T'ai
herbata ma teinę, kawa kofeinę - musiałybyśmy tylko wodę pić 
moim zdaniem można tylko z umiarem i nie mocną 
|
kofeina/teina/guaranina/mateina - to wszystko to samo, tylko z innych roślin się ją bierze 
Cytat:
Napisane przez madzius90
Z tym ubezpieczeniem to może i prawda, bo jak mnie przyjmowali do szpitala to nie chcieli ode mnie żadnego dowodu ubezpieczenia
|
kurcze, a ja jak byłam w szpitalu w 6tym tygodniu to nie chcieli mi dać wypisu bez zaświadczenia RMUA.....
Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa
Cześć dziewczyny. Od jakiegoś czasu przeglądam Wasze forum.
Mogę się dopisać?
Mam na imię justyna mam 25 lat. Koncze wlasnie 11tc, a termin mam na 22 grudnia. To moja pierwsza ciaza.
|
cześć 
ale narobiłyście ochoty na czereśnie....
a ja mam dzisiaj znowu dzień rybny i na obiad mam i śledzia i łososia i jeszcze trochę szparagów i sałatki mi zostało
|