Wizaz.pl - Podgl±d pojedynczej wiadomo¶ci - Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III
Podgl±d pojedynczej wiadomo¶ci
Stary 2012-05-31, 12:36   #2172
Kamalika
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 425
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomo¶ć
Dziewczyny upominajcie sie o cytologie, ja zawsze mam w głowie albo na kartce listę pytań itd i ja tam nie czekałam czy sam zaproponuje, po prostu spytałam sie czy nie trzeba i juz
A cytologie jednak co rok powinno sie powtarzać to taka profilaktyka i juz, a czemu w ciazy sie robi to sama nie wiem, ale skoro juz wiem ze sie powinno to zrobiłam
W ogóle kiedy¶ o wielu rzeczach nie wiedziałam np o przeziernosci karkowej i uważam ze nasze forum to skarbnica wiedzy ale bez takiego wiecie podsycania negatywnymi rzeczami na ktore w internecie mozna natkn±ć sie co chwile
Cytologię w ci±ży najlepiej zrobić pod koniec. Jest to sposób na sprawdzenie czy nie ma stanu zapalnego (bakterie, grzyby). U mojej znajomej lekarz "zapomniał" zrobić cytologię - a w trakcie porodu miała nacinane krocze i w t± ranę wdały się bakterie i grzybki z pochwy ..... nie muszę chyba pisać ile się to goiło i ile się biedna nacierpiała.

Także upominajcie się o cytologię żeby potem nie cierpieć.
Kamalika jest offline Zgło¶ do moderatora