Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ciemnobrązowe włosy z rudym refleksem :( - POMOCY
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-05-31, 15:53   #9
AnetqxD
Raczkowanie

Dot.: Ciemnobrązowe włosy z rudym refleksem :( - POMOCY

Cytat:
Napisane przez zullugula Pokaż wiadomość
Ten ryży refleks jest też moim problemem farbuję włosy na zimne ciemne brązy, więc tym bardziej mnie irytuje, bo jest wysoce niepożądany. Zauważyłam, że jego pojawianie się przyspieszają specyfiki zawierające substancje mogące rozjaśniać włosy- rumianek, cytryna itp. Od kiedy przestałam używać szamponu BD, Jantara i Joanny naturii miód i cytryna, jest trochę lepiej, tzn kolor stopniowo mi się ociepla, ale już nie jaśnieje i nie mam ryżych przebłysków (jak nie patrzeć, wygląda to niechlujnie na ciemnych włosach, jak niedokładnie pofarbowane czy coś). Posprawdzaj składy kosmetyków, których używasz, moze czai się gdzieś tam rumianek.
Faktycznie może być coś na rzeczy z tym rumiankiem, posprawdzam wieczorem składy. Swoją drogą udało mi się ten rudy sprać nieco do koloru takiego brudnego złota z miedzianymi przebłyskami (za sprawą sody), ale coś mnie podkusiło i umyłam włosy szamponem dla blondynek co nadaje platynowy refleks. W gruncie rzeczy moje włosy zrobiły się jakby bardziej miedziane.
Matko, jak ja żałuję, że w kwietniu sięgnęłam po ten Casting. Nie dość, że włosy mi pojaśniały to jeszcze świecą na rudo, po całości...

Zapuszczam włosy
Drożdżuję od: 12.08.2013
Jantaruję od: 18.08.2013

AnetqxD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując