Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ V
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-06-01, 08:28   #4042
mhm0808
Obcy 8 pasażer Nostromo

Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ V

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
dziewczyny kochane, potrzebuję sugestii,
Tak się nieśmiało zaczynam zastanawiać nad minerałkami, ale jak weszłam na podforum mineralne to oczopląsu dostałam.....
Czym się ewentualnie wartałoby zainteresować, co polecacie? I gdzie kupujecie?
Chciałabym podkład (sam podkład można używać, czy trzeba te jakieś tam tam bazy i wykończenia?-wiem-głupie pytanie) Mam cerę bardzo jasną, suchą (czasem bardzo), naczynkową -więc potrzebuję trochę krycia,
Faza fascynacji mineralnej już za mną, to może się podzielę doświadczeniami...

Po pierwsze do minerałów trzeba cierpliwości - te prawdziwe (typu EDM,Lumiere itd.) są dość kapryśne...(lepiej się sprawują "mineralne" pudry z drogerii - Diora czy Clinique.
Najlepszym kompromisem łatwości obsługi i prawdziwości są dla mnie pudry The Body Shop.
Trzeba znaleźć swoją formułę...
Po drugie - warto!!! są zdrowsze dla skóry i przy odpowiednio zorganizowanych poszukiwaniach - można znaleźć idealne dla siebie zarówno pod względem krycia jak i - co bardzo ważne - koloru!!!

Po trzecie doskonale współgrają z naturalną pielęgnacją U mnie świetnie się trzymają twarzy na dziennych kremach z filtrem mineralnym (testowałam z JMO i z dwoma kremami Phenome

Musisz zacząć od określenia koloru swojej skóry.
Zawsze polecam Lumiere
Kupuję zwykle przez wspólne zamówienia wizazowe.
Stosuję sam podkład, bez bazy (bazą jest krem z filtrem
Bez wykończeniówki (ale mnie nie interesuje mat, lubię naturalne, satynowe wykończenia typu Luminesse a i z trwałością na treściwych kremach nigdy nie miałam problemu.
Mam średnio jasną skórę (poziom Light) - dla bardzo jasnej trzeba szukać w przedziale Fair; również suchą - ale zawsze rano nakładam serum i treściwy krem, także tej suchości na ogół nie widać... i także naczynkową - toteż wybieram podkłady z żółtymi tonami, one niwelują zaczerwienienia twarzy

Przy okazji napiszę, że testuję nowy hydrolat czystka ladanowego. Ekologiczny z Ekospa.
Niezły jest.
Polecany do skóry dojrzałej także jeśli poza mną ktoś tu jeszcze takową posiada, to polecam.
Pachnie jak co najmniej Chanel 5 lub inny Cartiere (killer ale nic a nic nie podrażnia.

Natomiast oliwka ujędrniająca AA Sensitive Nature Spa (ta z granatem) tak mnie koszmarnie uczuliła, że mało sobie skóry z ud nie zdrapałam do krwi
Nie obwiniam oliwki... to ja mam durne uczulenia na kosmetyki naturalne wręcz powiedziałabym,że dobrze o oliwce świadczy, musi mieć jakieś działające ekstrakty w sobie, skoro tak szalenie działa na mnie
W ogóle jest przyjemna w stosowaniu, nie tłusta, ślicznie pachnie... tylko trochę za bardzo chlusta z dozownika... tak samo jak cudowny ich micel - tylko micel chlusta na wacik, więc się nie rozpryskuje na boki

Miłego Dnia Dziecka Dziewczynki

Edytowane przez mhm0808
Czas edycji: 2012-06-01 o 10:09
mhm0808 jest offline Zgłoś do moderatora