Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 2011
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-06-01, 14:39   #4803
klion78
Zadomowienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20

Cytat:
Napisane przez mama zosi Pokaż wiadomość
Kilion, ta kaszka z Nutricii nazywa się Minima (to to samo co Sinlac), który moje dziecko baaardzo lubi.
ale tam chyba nie ma glutenu?

a, i jutro mamy "wizytę" wiadomo kogo
Tak widziałam ostatnio tą Minimę, ale ona podobnie jak Sinlac jest bezglutenowa.
Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Klion u nas wygląda jadłospis tak:
ok 5 rano - max 100ml mleka (chcę mu to zlikwidować bo tego nie wypija)
8-9 rano - kaszka z 160 wody/mleka
12 - jakieś owocki/przekąska lub np. wczoraj ok. 130g zupki
13-14 obiad 190g-200g
17 deser (owoce/jogurt/budyń/kisiel)
19 kaszka 160-180 wody/mleka
24 mleko z 180 wody.

Te holle Indygo pisała są na allegro lub w yyyyy leclerc(?)
A widziałam w realu manne błyskawiczną bez gotowania, ale nie czytałam składu.
Mój o tej 5-tej wypiłby z pewnością te swoje 200 ml mleka ale zawsze się tak bardzo spieszymy, że nie ma czasu na to przygotowanie, karmienie, odbijanie, a tak to daję mu ze 120 ml herbatki a po przewiezieniu do teściowej ona daje mu mleko. Tylko zastanawiam się czy nie za dużo tych płynów od rana.

W ogóle dziewczyny wszyscy krytykują mnie że tak analizuję tą dietę i wprowadzanie wszystkiego po kolei.
Moja teściowa ostatnio oznajmiła mi że chciała zrobić małemu miseczkę kaszki manny z owocami, ale nie miała mleka. Myślałam że padnę. Ona totalnie nie rozumie co to oswajanie z glutenem czy skaza białkowa. Uważa że dziecko w tym wieku powinno jeść już wszystko.