Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Uniwersytet Ekonomiczny Kraków - ZBIORCZY
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-06-01, 18:38   #893
sophisticated_
Rozeznanie

Dot.: Uniwersytet ekonomiczny - kraków

Cytat:
Napisane przez Suzzi11 Pokaż wiadomość
Na pewno najbardziej przydatne ze względu na położenie geograficzne Polski i współpracę przedsiębiorstw z tymi krajami.
Ja, tak jak dziewczyny powyżej, polecam hiszpański. Niezmiernie mi się ten język podobał i nie żałuję, że go wybrałam. W 2 lata nauczyłam się właściwie płynnie mówić po hiszpańsku - wiadomo, ze nie jakimiś zaawansowanymi konstrukcjami, ale dużo rozumiem i na pewno się dogadam. Podczas, gdy moje 11 lat nauki niemieckiego poszło w nicość.. Na pewno nie będzie w Polsce tak przydatny i porządany jak niemiecki, czy rosyjski, ale zrobię wszystko co w mojej mocy, żeby przyszła praca, choć trochę wiązała się z tym językiem. Trudne, ale dla chcącego... Ważne, żeby nauka tego języka sprawiała Ci przyjemność, bo co z tego, że weźmiesz niemiecki, na którego dźwięk uszy więdną.
kurcze a tak sobie wymarzylam ten rosyjski ale coz najwyzej pojde na niemiecki moze w koncu sie go naucze
hiszpanski moze i jest fajny ale jakos tak mnie do niego nie ciagnie
zreszta co bede gdybac nie wiadomo nawet czy sie dostane matura byla dosyc latwa progi na ekomie moga byc bardzo wysokie
sophisticated_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując