Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 2011
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-06-01, 21:16   #4840
lullaby_ml
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
po 10 wstalismy , ubraliśmy sie i w długą pojechałam najpierw do mojej mamy, tam spotkałam sie z babcią i ciotką, mały zgarnął prezenta a potem udaliśmy sie do mojej sis bo miała z małym spacerować jak ja bede cieła grzywe u fryzjera, ale ten plan nie wypalił bo lało jak nei wiem , wiec siedziałyśmy u niej potem pojechałam po meżusia do pracy, no i razem na (miały być szybkie) zakupy, no i tu nam zeszło heheh bo na zakupach okazało si eże z okazji dnia dziecka możemy sobei zrobić z małym sesje , albo sam mały , jedno zdjęcie gratis a jak bedziemy chcieli wiecej to wtedy odpłatnie) no i zrobiliśmy młodemu foty, babka lała ze mały model nie dośc ze sie nic nei bał to jeszcze jak ona sie do niego zbliżyła żeby sei przywitac to ten łapy wyciągał do niej i najchetniej po aparat , cykneliśmy pare fotek , wybralismy jedno co nam si epodobało najbardziej i mieliśmy je dziś odebrac , ale zepsuła sie drukarka i mailem nas poinformuja kiedy i gdzie do odbioru no i może skusze si ejeszcze na jakieś dwa odpłatnie
no i potem na szybciora do domu bo tesciowie do młodego chcieli przyjechać w domu biegiem karmienie, ogarniecie chaty , potem wizyta, po wizycie kąpiel karmienie i dzubasek padł

no to wyszła litania wyczerpująca odpowiedz?
Ulalala wyczerpujaca, bardzo to mega fajny dzien mieliscie i pokaz fotke

Cytat:
Napisane przez klion78 Pokaż wiadomość
U nas z tą skazą to w ogóle wielka zagadka. Mały od urodzenia miał brzydkie kupki. Nie wiadomo było czy to z winy bakterii jaką ma w układzie pokarmowym czy w związku ze skazą. na wszelki wypadek po odstawieniu od piersi (a raczej laktatora) lekarka zaleciła by jadł bebilon Pepti. Sytuacja się jednak nie polepszyła i zrobiono mu badania na alergię. Ige zależne wyszło wysokie a specyficzne na mleko krowie na granicy normy. Zalecono mi przejście na Nutramigen. Jeśli chodzi o skórę to nie było najgorzej, jedynie suchy czerwony placek na policzku. Zauważyłam jednak że na skórze twarzy w przypadku gdy zaschnie mu tam jedzenie (nie zawsze myłam go od razu po karmieniu) pojawiają się czerwone placki i krostki. Wydaje mi się że on ma jakieś uczulenie kontaktowe, dziwi mnie jedynie, że na każdy niemal pokarm. Skończyło się na tym, że miałam mu dawac jedynie homogenat (marchewka + indyk), ale i po tym się zaczerwieniał. trafiłam więc do alergologa, który skrytykował tak drastyczne ograniczanie diety i kazał dawac wszystko oprócz mleka i jajek. Powiedział że najważniejsza jest pielęgnacja i zalecił specjalny środek do mycia i smarowania skóry oraz lek na alergię. no i po tym jak ręką odjął, skóra się poprawiła a mały jada niemal wszystko. Czasem tylko coś się pojawi.
Uffffff .... jeśli ktoś dobrnął do końca to dziękuję.
Czułam się zobligowana do wyjaśnienia naszej sytuacji w podziękowaniu za Wasze rady i z prośbą o dalsze.

ja też tak uważam. Każdy daje "dobre" rady a ewentualne konsekwencję ponoszę tylko ja.
No wiec wlasnie..najlepiej chyba wysluchac dobrych rad ale wziac z nich tylko to co nas interesuje i to z czym my bedziemy zgodne i tyle. Nie przejmuj sie