2012-06-01, 21:00
|
|
Przyczajenie
|
Dot.: Locacid - kto jeszcze ?
Lilymb, Locacid stosuje od bodajze 18 stycznia, co trzecia noc. Odczekuje przepisowe pol godzinki po myciu twarzy zeby go nalozyc, bo wtedy podraznienie skory jest mniejsze niz po nalozeniu go bezposrednio po myciu. Teraz skora nie jest juz tak mocno podrazniona, zapewne przyzwyczaila sie do Locacidu. Obserwuje zluszczanie sie naskorka w okolicach nosa, na policzkach i na czole przy lini wlosow. Jesli mialabym podsumowac kuracje Locacidem (choc jeszcze po wakacjach zgodnie z zapowiedzia Pani dermatolog do niego mam powrocic) to zauwazylam:
1. likwidacje "kaszki" - mialam z nia problemy na brodzie i policzkach, byla wyczuwalna podczas mycia buzi a teraz skora jest gladka, bo wszystko powychodzilo na wierzch.
2. zmniejszenie porow, wyczyszczenie z zaskorniakow i wagrow.
3. wyrownanie powierzchni skory, chociaz nie jest to ideal jaki chcialabym osiagnac
4. wyrownal mi sie nieco koloryt skory, poniewaz mialam sporo blizn i plam po tradziku. Na pewno zasluge ma w tym rowniez skinoren krem ktory codziennie rano wklepuje w blizny i plamy.
5. znacznie zmniejszyl mi sie tradzik, owszem od czasu do czasu wyskakuja mi jeszcze niespodzianki, ale staram sie je od razu zwlaczac. Bywaja tygodnie ze nic nowego mi nie wyskakuje, wiec mysle ze kuracja Locacidem jest naprawde skuteczna.
O ile pamietam na poczatku stosowania Locacidu mialam sporo ropnych wypryskow i bolacych gol, nie bylo to przyjemne ale przetrwalam i nie zalamalam sie. Warto bylo sie pomeczyc, bo juz nie pamietam kiedy mialam taka skore na buzi jak teraz. Nie boje sie patrzac w lustro, ze zobacze potwora z cala czerwona twarza i az bordowymi plackami po tradziku i wypryskami. Jest lepiej i ciesze sie ze pani doktor przepisala mi Locacid. Lecze tradzik tak na powaznie juz chyba 3 rok, mialam rozne specyfiki np. differin, epiduo, masci robione w aptece, acneroxid, klindacin, aknemicin, wiele preparatow domowej roboty i oczywiscie Locacid . Mam nadzieje ze niedlugo skoncze leczenie i bede cieszyc sie ladna cera...moglabym bo juz mam 30-stke na karku pozdrawiam
|
|
|