2012-06-02, 08:54
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: sieć klubów fitness PURE
Cytat:
Napisane przez apylka
To niemożliwe, co piszesz. Taką zgodę odwołuje się własnie w swoim banku, z tego co wiem. Można ją cofnąć w każdym momencie, wystarczy tylko złożyć odpowiedni kwitek! Jaki masz bank?
U mnie nie było żadnego problemu dlatego, że ja od razu podpisując umowę z tym nieszczęsnym PURE, nie wyraziłam zgody na obciążanie przez nich mojego rachunku tylko zastrzegłam, że sama będę rozbić przelewy (a oni w umowach specjalnie zmuszają do takiej zgody- tak jest skonstuowana umowa, żeby potem robić właśnie takie numery, jak u mnie!). Takiej zgody nie mieli więc ani oni ani mój bank (wniosek sporządza się w 2 egzemplarzach - jeden dla banku, a drugi dla PURE).
Pomimo tego, ci idioci, nawet jak już mieli ode mnie przelew (robiłam to zawsze z dużym wyprzedzeniem) to i tak wysyłali do mojego banku ociążenie (tak, jakby chcieli 2 razy poprać kasę!), ale bank oczywiście zawsze odmawiał. A informacje taką mam z banku sms-em, bo mam ustawioną taką funkcję, że o każdej transakcji lub jej próbie na rachunku jestem informowana sms-em.
|
dla mnie też jest to niemożliwe i trochę nielogiczne. Przecież Pure i tak moją zgodę wysyła do banku, czyli tylko pośredniczy w przekazaniu dokumentu. Powiedziałam to Pani na infolinii, że nie mam pewności czy odwołanie do banku przekażą dziady z Pure i powinna być możliwość odwołania bezpośrednio przez mnie. A Pani na to "jak nie przekażą to może iść Pani na policję z zawiadomieniem ". Wiecie co... chyba trafiłam na osobę "uczę się"
18.11.2013 aparat metalowy mini (dół)
|
|
|