|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI
Cytat:
Napisane przez anna99302
Kupiłam caly zestaw startowy TT ze sterylizatorem i tam są chyba antykolkowe. Ale zastanawaim ise też czy by nie dokupic butelek tych z wyczuwaniem temperatury. Ogolnie chce krótko karmic piersią... bo bede musiała wrocic po kilku tygodniach do pracy  wiec przygotowuję cały zestaw dla maużona  jeszcze laktator chyba tt też kupię
A co do aspiratora to tez mam opory! Mój mąż mi już zapowiedział, że ja będę za to odpowiedzialna. Patrz no, kupy się nie brzydzi, a kozy z nosa tak !
Ale fajna kaczucha!!! Fisherprice??
|
Droższą butelkę z czujnikiem kupię kiedy faktycznie będę dokarmiać bądź karmić MM. Natomiast do czasu powrotu do pracy w styczniu mam nadzieję, że będzie mi dane karmić piersią. A jak dziecko będzie starsze to trzeba będzie zainwestować w inne smoczki. Dlatego na razie powstrzymuję się od kupna butelek, kupiłam TT na aukcji awaryjnie.
W Twojej sytuacji butelki są niezbędne. Swoją drogą to szybciutko planujesz wrócić do pracy. To taki przymusowy powrót?
Ja złożę podanie o macierzyński i miesięczny fakultatywny. Chciałam też od razu po fakultatywnym wykorzystać zaległy wypoczynkowy z 2012r ale szef nie wyraża zgody. Nie wiem jak to jest uregulowane prawnie, czy ma obowiązek pozwolić mi wykorzystać zaległy urlop czy to zależy od jego widzi mi się.
A takie dziwne opory odn Fridy pojawiły się u mnie o dziwo w ciąży. Wcześniej nie ruszałoby mnie to. Teraz stałam się nadwrażliwa. Jak ktoś snuje dziwne opowieści podczas jedzenia, obrzydliwe czy brutalne to potrafi mi się zebrać na wymioty.
Edytowane przez cynamonowy_deser
Czas edycji: 2012-06-02 o 20:20
|