2012-06-03, 12:51
|
|
Raczkowanie
|
Różnica 2 lat między rodzeństwem. Początki.
Witajcie Moje Drogie!!! 
Postanowiłam założyć wątek (to mój pierwszy raz ) o tym jak to jest/ będzie kiedy pojawia się rodzeństwo zanim na dobre wyrośniemy z pieluch naszego pierwszego skarba.
Przetrząsnęłam forum, nie znajdując podobnego tematu , a przynajmniej dla mnie rzecz jest o tyle ważna, że budzi wiele obaw, niepokojów, a właściwie pytań jak sobie poradzę, jak to wszystko "ugryźć" "ogarnąć".
Zapraszam mamy, które nie tylko spodziewają się rodzeństwa dla swoich pociech, ale też już są doświadczone w tym temacie, no bo kto jak nie Wy możecie podtrzymać nas na duchu! 
Chciałabym, żeby na tym wątku każda z Was czuła się swobodnie, na luzie, żebyśmy mogły szczerze pogadać o tym co nas cieszy, ale też dręczy i męczy 
Kilka słów o mnie:
Jestem szczęśliwą mamą Alicji, która ma 19 m-cy , a pod koniec października spodziewamy się rodzeństwa, jeszcze nie znamy płci, a jestem bardzo ciekawa .. przyznaję bez bicia. Dlatego nazwałam ten wątek "początki" , bo tak naprawdę mimo, że niecałe 5 m-cy do porodu, a ja już myślę - wymyślam co i jak, jak zmienić pokój, a jak Ali tłumaczyć .. no wiecie ... przeróżne myśli. Mam 32 lata i cieszę się, że będę mieć 2 dzieci , mąż też, tyle tylko, że mąż po 4 tygodnie w delegacji, a potem wraca na 2 wolnego, więc to potęguje mój strach jak sobie poradzę.
Nie chce Was zanudzić , więc teraz tyle o mnie i czekam z niecierpliwością na Waszą aktywność. Przyznaję , że ja uaktywniam się wieczorami, kiedy córa już zmyka spać.
Do zobaczenia
|
|
|