Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-06-03, 16:32   #2912
Kamalika
Raczkowanie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III

Cytat:
Napisane przez Kasia_11_83 Pokaż wiadomość
Można powiedzieć, że będę się kierowała podobnymi kryteriami. Jak na razie wszystkie te funkcje spełnia Maxi Cosi Mura 4 (nie ma przekładanej rączki, ale spacerówkę można łatwo przełożyć przodem/tyłem do kierunku jazdy), jest super skrętny, łatwo się go prowadzi nawet jedną ręką, ładny (a to też jest ważne) i wytrzymały. Na razie nie planuje rodzeństwa dla maluszka, ale wózek chcę kupić z myślą, że posłuży też dla drugiego dzieciątka. Ewentualnie go sprzedam, bo wiem, że schodzą na allegro jak świeże bułeczki

Zgadzam się z tym. To nie jest naturalna pozycja dla maluszka (czyli na półleżąc). Zresztą w zimę nie wyjdziesz z niemowlakiem w foteliku Dziecko musi być chronione od wiatru, ewentualnego śniegu czy deszczu. Nie wiem czy w foteliku zmieściłby się bobas w kombinezonie Gondola dla "zimowych" maluszków jest nieoceniona i moim zdaniem niezastąpiona. A nie wyobrażam sobie opcji, żeby nie wychodzić z maluchem do marca (bo tyle trwa zima). To wyrządzenie dziecku wielkiej krzywdy.

Ból głowy pomału mija Idę się wykąpać i będę czytała książeczkę. Kamalika gratuluję 19 tygodnia. Ja zaczynam 19 jutroWiesz już kto siedzi w środku?

Dokładnie - gondola zimą jest niezbędna - niby w ubiegłą zimę było dość ciepło ale w lutym zaczęły się koszmarne mrozy. Ja również nie wyobrażam sobie żeby nie wyjść z maluchem na krótki spacer na świeżym powietrzu, dziecko zazwyczaj ucina sobie drzemkę i nie jest tak marudne. Z doświadczenia znajomych wiem, że jeśli się z dzieckiem nie wyjdzie na świeże powietrze oraz jeśli się go raz dziennie nie wykąpie to jest strasznie marudne
Moim zdaniem lepiej kupić mniej szmatek (z których zapewne nie wszystkie się założy maluchowi) a zainwestować w jego wygodę i bezpieczeństwo tj. dobry wózek, bezpieczny fotelik i wygodny materacyk do łóżeczka.

No to się wymądrzyłam niczym smerf ważniak

Kasiu_11_83
jeszcze nie znam płci ale zapewne poznam na usg połówkowym. Jutro lecę na pobranie krwi i oddać mocz, a w środę mam wizytę u gina to zapewne dostanę skierowanie na usg. Poza plamieniami mam koszmarną przypadłość - powiększająca się macica wcisnęła mi jeden z narządów w żebra (prawdopodobnie wątrobę) i zazwyczaj po spacerze albo jeśli coś w domu porobię zaczyna mnie koszmarnie boleć cały bok - ból jest tak silny że koniecznie muszę się położyć - bez względu na to gdzie jestem - czasem jest to ławka w parku a czasem paleta w markecie Podobno to normalna dolegliwość w późniejszych miesiącach a u mnie tak wcześnie się zaczęło

Edytowane przez Kamalika
Czas edycji: 2012-06-03 o 16:34
Kamalika jest offline Zgłoś do moderatora