Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-06-04, 09:57   #276
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4

Cytat:
Napisane przez Brangien Pokaż wiadomość
No dobra, przyznam się, że nie wszystkie są złe, a przynajmniej nie wszystkie są rażące. I jak też później zauważyłaś, zakładane są na plotkowym, więc nie bardzo jest się czego czepiać. Ale. No błagam: "Staranka o dzieciaczka po ciąży pozamacicznej - uda nam się, na pewno!!!". Staranka
He, tego typu komentarz jest chyba dość popularny, ja też parę razy słyszałam pod swoim adresem, gdy sobie dorabiałam, w tym kiedy pomagałam dzieciakowi w pisaniu prac zaliczeniowych do szkoły, to szanowna mamusia powiedziała do synusia, żeby się uczył, bo inaczej sam będzie miał kiepską pracę i będzie musiał dorabiać. To było dziiiiiwne.
To takie myślenie jeszcze z poprzedniej epoki ustrojowej. Ja mam magistra i co? Pstro, nie mogłam znaleźć pracy, albo proponowali mi jakieś śmieci, typu kasa w InterMarche . Zamiast naciskać dzieciaki na szkoły, powinni naciskać na kształtowanie zaradności i właśnie szukania prac dorywczych. Dla mnie praca w Macu czy przy segregacji i archiwizowaniu testów gimnazjalnych, nie była uwłaczająca.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora