2012-06-04, 12:30
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Różnica 2 lat między rodzeństwem. Początki.
Witam!
U mnie różnica pomiędzy córeczkami to 13 miesięcy I wydaje mi się, że taka dwuletnia różnica między dziećmi jest lepsza, bo tak jak pisze Glamorous, można już wtedy coś dziecku wytłumaczyć.
Moja Gabi na początku w ogóle nie reagowała na swoją siostrę i to jej trzeba było się głównie poświęcać. Całe szczęście przypadło to na okres kiedy mała tylko spała i jadła więc dało się przeżyć. Później było gorzej, bo pojawiła się zazdrość. Nie mogłam Małej wziąć na ręce, bo Gabi wręcz zanosiła się płaczem... Tłumaczyłam ile mogłam, chociaż wydawało mi się, że niewiele do niej dociera, ale jednak po jakimś czasie przestała już być tak strasznie zazdrosna.
Obecnie jest super. Mała ma prawie 4 miesiące, Gabrysia asystuje mi przy wszystkich czynnościach i bardzo kocha swoją siostrzyczkę, co okazuje ciągle ją całując o dziwo robi to na tyle delikatnie, że jestem spokojna o Malutką. Myślę, że najgorsze już za nami I też jestem sama z dziewczynami, Tż pracuje do późna. Na spacery wychodzimy tylko na pobliski plac zabaw i w godzinach kiedy młodsza śpi, wtedy mam możliwość biegać za Gabrysią
Także Essence głowa do góry, wszystko jest do ogarnięcia, jak człowiek nie ma innego wyjścia to potrafi w sobie znaleźć niespożyte siły
Glamorous nie orientujesz się czy taką dostawkę można zamontować do wózka z gondolą??
Edytowane przez _Cassie_
Czas edycji: 2012-06-04 o 12:34
|
|
|