Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-01-14, 21:44   #2271
Karmen_1984
Raczkowanie

GG do Karmen_1984
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

Karmen_1984
Uwierz, że zanim zajrzałam na ten wątek szukałam pomocy u dermatologów (zresztą nie tylko ja), bo właśnie taka pomoc wydaje się być oczywistą w momencie kiedy dopada nas jakikolwiek problem zdrowotny, a kiedy nie znajdujesz pomocy szukasz dalej, zresztą chyba nie muszę Ci tego mówić. Poza tym wydaje mi się, że ciut uogólniasz problem i posługujesz się wybiórczymi informacjami na temat wypadania włosów. Takie przynajmniej odnoszę wrażenia po Twoich tekstach, wybacz jeśli się mylę. Mimo wszystko każdy przypadek w mniejszym lub większym stopniu powinien być traktowany indywidualnie. Radzisz, żeby nie używać żadnych wcierek czy ampułek w skórę głowy w przypadku łojotoku, ale to co nie pomogło Tobie może pomoże innym. Zatem ostrożnie z opiniami...[/quote]
słuchaj kolezanko chyba sie cos tobie pomyliło,widac nie przejzałas wątku od początku, pisałam na nim bardzo duzo i nie jestem tu nowa ale zaglądam pare dobrych miesiecy..Tez mam problem z wlosami ale nie jestem taka złośliwa!
Wiem cos o leczeniu łojotoku, o dermatologach bo w miesiącu odwiedziłam trzech, wydałam 300 zł na badania hormonów, 500zł na szampony i wizyty, wiec ty mi tu nie pisz czy ja cos wiem czy nie.A o tym ze nie powinno sie stosowac toników na skóre wiem od kazdego jednego lekarza. Powinno sie dbac aby skóra była jak najczyscieksza, nie przetłuszczała,dlatego radzą myc czesto glowe. Bardzo wazne jest wiedziec skąd jest łojotok,moze byc to wina grzyba ewentualnie hormonów.
Chciałam tez dodac ze duzy wpyw ma stres, ale najprosciej jest zrzucic lekarzom wine na stres.Jednak cos w tym jest bo odkad przestałam sie dołowac i zagladac na forum czytac i zapomiałam troche o problemie przestałam miec tez taki problem z włosami. Bardziej nauczyłam sie zyc z tym łojotokiem i jakos dbac oto aby sie nie nasilał.Czytałam kiedys co komu pomogło i zaraz leciałam kupywałam ten szampon, i tak cały czas traciłam tylko kase,wazne jest aby trafic z czyms dla siebie.Nie ma tez sensu pocieszac sie ze po tygodniu witaminy podziałają albo dwa razy umyje sie glowe w szamponie i juz sie widzi rezulaty,kazdy szampon powinien miec swój czas do 5-6 tygodniu, jak nie podziała to dopiero nastepny.Ja tu nikomu nic nie narzucam, pisze co mysle.Pzdr.
Karmen_1984 jest offline Zgłoś do moderatora