Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Retinoidy doustnie: Roaccutane, Acnenormin, Isotrex i inne... CZ.III
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-06-08, 19:17   #90
niemadlamnienicku
Raczkowanie

Dot.: Retinoidy doustnie: Roaccutane, Acnenormin, Isotrex i inne... CZ.III

Cytat:
Napisane przez anielska diablica Pokaż wiadomość
A ja powoli zaczynam mieć załamkę ;/ jestem dokładnie 2 tygodnie po odstawieniu Aknenorminu, a na mojej twarzy robi się pobojowisko ;/. Na brodzie i koło nosa w kierunku oczu nawyskakiwało mi mnóstwo białych krost plus 2 większe na policzku, nie wspominając tych "niedoleczonych" na szyi, których może i nie widać, ale dotykając czuć je dokładnie. Nie zmieniłam nic w sposobie pielęgnacji i dbania o twarz, dieta ta sama, stresów i innych zewnętrznych czynników nie doświadczam, a twarz zaczyna wyglądać jeszcze szybciej i jeszcze gorzej nić po zakończeniu kuracji Tetralysalem. ( Derma mówiła, że w jej karierze miała tylko 1 przypadek ponownej kuracji retinoidami, a cała rzesza osób była zadowolona) czyżbym miała być 2 przypadkiem ? Nie wiem już co mam robić ? Grzecznie przeczekać, nie stosując absolutnie nic ? Czy może wspomóc się chociaż wewnętrznie cynkiem organicznym ? ( choć brałam go przez kilka msc i wit. PP ponoć cudowną na wyleczenie trądziku i nie mi to nie pomogło ). Do dermatologa już nie idę, nie mam siły na tych szarlatanów. A i jak sądzicie czy mogę już zacząć brać tran, który oprócz wit. D zawiera też niewielką ilość wit. A ? ( zapomniałam o to zapytać podczas 5 minutowej wizyty u dermatolożki). Nie wiem na co liczę, może na to, że ktoś napisze jakieś słowa otuchy i wsparcia ?
co do tego tranu to ciężko powiedzieć... a jaką miałaś dawkę przy odstawianiu? w sensie schodzilaś z dawki na coraz niższą? niby lek utrzymuje się w organizmie przez miesiąc po odstawieniu ale ja w to nie wierzę, bo ja dziś jestem dokładnie tydzień po odstawieniu i już tłuści mi się na maksa nos i okolice nosa, wyskoczyły mi nawet 3 pryszcze na policzkach 2 dni temu ale szybko się wysuszyły. Schodziłam z dawki, przy końcu miałam tylko 20 mg i czułam się jakbym już nic nie brała. Podobno cynk pomaga na cerę (a ścislej - reguluje wydzielanie łoju), ja mam przepisany Zicnas Forte na wypadające włosy, jutro zamierzam kupić i zobaczę czy pomaga też na ten nieszczęsny łojotok. Chyba, że to nie łojotok jest w Twoim przypadku winowajcą?
niemadlamnienicku jest offline Zgłoś do moderatora