Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. IV
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-06-11, 12:15   #72
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. IV

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że chyba robią
A przynajmniej proponują, ale rodząca nie musi się zgodzić.
I nie wiem czy tak jest we wszystkich szpitalach
Chyba jeśli nie robią, to piszą w liście rzeczy, które należy mieć ze sobą, aby zabrać/zrobić w domu, jeśli się oczywiście chce. Przynajmniej ja się z tym spotkałam.

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
I koleżanki, które rodziły i miały robioną przed lewatywę bardzo sobie chwaliły
Wiem, że to zwykła fizjologiczna sprawa, ale rozbroiło mnie to zdanie

Cytat:
Napisane przez karolamankowa Pokaż wiadomość
Dziewczęta,
Nie chcę być zbyt dosłowna i mam nadzieję że nikogo zbytnio nie obrzydzę...
Opowiem Wam o mojej rozmowie z położnymi na szkole rodzenia.
Zapytałam, co sądza o lewatywie. Uśmiechnęły się lekko i powiedziały: "Pani Karolino, jakby to pani wytłumaczyć....a Pani jak by wolała - żeby ktoś Panią rzucił taką kupą z zatwardzenia czy z rozwolnienia? Radzimy zwyczajnie lekką dietę w ostatnich tygodniach ciąży"

Dziewczęta - przy partych jest duże coś tam się mimo wszystko wydostanie na zewnątrz...oprócz dziecka. Ja zastosuję się tym razem ponownie do powyższych zaleceń i lewatywy nie zrobię...

P.S.W większości szpitali lewatywy między innymi z powyższego powodu już nie robią...chyba że jest takie życzenie pacjentki.
No właśnie, to jedna z tych cudownych historii mojej mamy, którą nie chciałam Was raczyć Dodać należy, że u niej na sali było 9 praktykantów/stażystów (w tym czarnoskóry )...wtedy nikt o zgody nie pytał.

----------------dopisano 12:17 ---------------poprzedni post 12:15-------------

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dziewczyn, któr chodzą prywatnie do gina i miały już te badania w 13 tc. Czy lekarz bierze za to dodatkowe pieniążki czy wlicza to się w wizytę. Wczoraj znajoma mi powiedziała, ze lekarz wzial od niej za wizyte normalnie 100 i 200 za te badania?
U mojego gina płaci się dodatkowo, 100zł, więc razem z wizytą 160. A ja zapłacę 230, bo muszę iść gdzie indziej...

Edytowane przez magdaef
Czas edycji: 2012-06-11 o 12:19
magdaef jest offline Zgłoś do moderatora