Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Patologie z wizazowej Odchowalni
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-06-11, 11:33   #60
_vixen_
Zakorzenienie

Dot.: Patologie z wizazowej Odchowalni

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
Ja chyba wiem o jaki wątek mowa,jeśli chodzi o sadzanie i też jestem na nie,aby to 3-4 miesięczne dziecko sadzać.
Jeśli piszemy o tym samym wątku, to powiem Ci, że niejedna osoba tam wchodzi i wytrzeszczu oczu ze zdziwienia dostaje

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Blueeyed_Alice Pokaż wiadomość
A propos patologii. Reagujecie kiedy widzicie kontrowersyjne zachowania rodziców na ulicy?

Przykład - wyszłam niedawno z moim małym dzieckiem do sklepu (taki tam mały spożywczak w okolicy, nie supermarket - dziecko było bez czapeczki, bo uważam ją za zbędną fanaberie kiedy nie jest zimno i paskudnie. Co druga osoba w sklepie uznała za stosowne zwrócić mi uwagę, że to dziecko marznie i spytać gdzie ma czapeczkę. OK, fajnie martwią się o dziecko, ja wyglądam jak szczyl a nie prawie 30letnia kobieta, więc wszyscy czują się uprawnieni do dawania mi rad i pouczania. Nie przeszkadza mi to i cierpliwie odpowiadam, że dziecko nie marznie, a zapalenie ucha bierze się raczej z bakterii niż z wiatru. Ale co istotne w tymże sklepie była kobieta z około roczną czy 1,5 roczną córką, która płakała bo coś tam. Na jej płacz matka zareagowała cytuję: "zamknij się gówniaro, zobacz małe dziecko nie drze ryja a ty drzesz" no i tu ciekawostka żadna z osób które mi zwróciły uwagę, że zamrażam własne dziecko słowem się nie odezwała i nie zwróciła matce uwagi, że zwracanie się w ten sposób do dziecka jest absolutnie nie na miejscu.

Wiem, że off top, ale strasznie smutne jest to, że na prawdziwą patologię mało kto ma odwagę reagować.
Masz rację.

Co do czapeczek, dzisiaj moja z łysą czachą, a każdy inny niemowlak w gondoli z czapką, nawet z uszatkami. Rozumiem noworodki, ale kilkumiesięczne dzieci
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora