2012-06-11, 14:38
|
#273
|
Przyczajenie
Zarejestrowany: 2012-02
Wiadomości: 29
|
Dot.: MOJE GRILLOWANIE
Jak wam leci euro? Ja z moim TŻ dzielnie śledzimy razem, a że jutro walka z Rosją serwujemy szaszłyki po rosyjsku z baraniny.
Jak ktoś nie lubi można zastąpić kurczakiem, ale prawdziwe są tylko z baraniny.
Przepis jest prosty: Baraninę, pokrojoną w grubą kostkę, nacieramy solą, kolorowym pieprzem i roztartym czosnkiem. Posypujemy siekanym koperkiem, pietruszką, kolendrą oraz szczypiorkiem. Skrapiamy sokiem z cytryny i zalewamy octem z czerwonego wina oraz oliwą. Brak płynu uzupełniamy wodą. Wszystko razem mieszamy i marynujemy przez noc.
Gdy baranina przejdzie aromatem ziół, rozpalamy grill. Smarujemy ruszt oliwą z oliwek, a na patyczki do szaszłyków nadziewamy kolejno mięso, ósemki cebuli, paprykę i pomidory. Pieczemy, obracając co jakiś czas, aż szaszłyki dobrze się zrumienią. Dla lepszego efektu szaszłyki
ułożone już na talerzach można skropić podgrzaną wódką i podpalić .
Doszukałam się tego na smakerze, linka nie wklejam bo wywalą, jak coś to google się kłania Podzielcie się swoimi planami na meczowe grillowe przekąski .
|
|
|