2012-06-11, 16:12
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. IV
Cytat:
Napisane przez landi0909
No i w weekend gadałam ze znajomą lekarką, i powiedziała, że toksoplazmoza w 2 trymestrze praktycznie wogóle nie zagraża już. Tzn jeśli jedno z dwóch wyników (teraz nie pamiętam które) będzie wyższe to znaczy że toksoplazmoza już za mną (a możliwe że miałam, bo przecież mam szczeniaka), a jeśli to drugie będzie wyższe to znaczy że mam toksoplazmozę i czeka mnie 3 miesiące antybiotykoterapii a potem pół roku jeszcze leczenia profilaktycznego  ale zobaczymy za 2-3 tygodnie, bo najprawdopodobniej następne badanie krwi będzie w tym kierunku 
|
Toxo M znaczy czy obecnie jesteś zakażona
a Toxo G przebyte zakażenia
ja robiłam w 7 tygodniu ciąży - M wyszło mi ujemne a G ponad 600 dlatego gin zlecił tą awidność która pokazuje jak stare jest zakażenie
wyszło mi wysoko także starsze niż 3-6 miesięcy 
Cytat:
Napisane przez DeKajka
Przyznam sie ze troche olewam sobie sprawe rozstepow .. parę razy byłam o krok od kupienia kremu na te cholerstwa ale sie powstrzymywalam bo w rossmanie tylko jeden rodzaj mają i zawsze sobie mowilam ze do apteki pojde po czym nigdy nie poszlam .. 
No i kurcze musze sie zmotywowac , kupic i zaczac uzywac bo jak mnie potem wywali to bedzie tylko placz .. 
|
oj musisz zadbać koniecznie
|
|
|