Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - zaproszenie tylko na ślub
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-06-13, 00:28   #33
201610281624
Konto usunięte

Dot.: zaproszenie tylko na ślub

Cytat:
Napisane przez roksana111 Pokaż wiadomość
Moim zdaniem w zaproszeniu tylko na ślub nie powinno być wzmianki że wolą coś innego niz kwiaty ,taki tekst dotyczy gości weselnych.Moim zdaniem na sam ślub to tylko kwiaty
Mi się w ogóle nie podoba pisanie na zaproszeniu wierszyków z prośbami o coś, zamiast kwiatków. Już nie wspomnę, o tym, że niektórzy piszą, że zamiast prezentów chcą pieniądze, to jest dopiero nietaktowne ( jak dla mnie)
Na sam ślub kwiatki wystarczą, czy mały kosz ze słodyczami czy innymi drobiazgami. Na pewno gdzieś w autku się zmieści, jak nie u młodych, to u np. rodziców...Nasze upominki jechały w dwóch samochodach- u rodziców męża i u chrzestnej meża. W naszym autku były skrzynki z wódka na bramy i słodyczami.

---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ----------

Cytat:
Napisane przez laska4 Pokaż wiadomość
Ale cwaniaczka ta koleżanka,do kościoła gości zaprasza i jeszcze czekoladek żąda ,pustą koperte bym dała i nic więcej,na ślubie chce zarobić
Pewnie drukowane hurtem były zaproszenia i dla gości do kościoła były przygotowane takie same, jak i dla tych na ślub z prośbą o czekoladki.
Jak idę na sam ślub do kościoła to kupuję kwiaty i daję kartę z życzeniami od nas na pamiątkę.
Wydaje mi się, to najodpowiedniejsze.
Normą już zaczynają być zaproszenia z wierszykami o coś zamiast kwiatków np. o pluszaki lub artykuły szkolne dla dzieciaków z domów dziecka, karma dla zwierzaków ze schroniska ( tu akurat można np. 200 czy 300 zł z gotówki zebranej odłożyć i kupić coś zwierzakom i zawieść),książki, wino, czekoladki, zdrapki lub kupony totolotka.
Gdybym miała już wybierać, to książki z dedykacją od gości, zdrapki i totolotek

---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ----------

Cytat:
Napisane przez roksana111 Pokaż wiadomość
Moim zdaniem w zaproszeniu tylko na ślub nie powinno być wzmianki że wolą coś innego niz kwiaty ,taki tekst dotyczy gości weselnych.Moim zdaniem na sam ślub to tylko kwiaty
I kartka z życzeniami

Edytowane przez 201610281624
Czas edycji: 2012-06-13 o 00:26
201610281624 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując