Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ile wydajecie i oszczędzacie - praca, oszczędzanie i insze plotkowanie odsłona II ;)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-06-14, 17:52   #1667
anka_res
Zakorzenienie

Dot.: Ile wydajecie i oszczędzacie - praca, oszczędzanie i insze plotkowanie odsłona

Cytat:
Napisane przez Jakkolwiek Pokaż wiadomość
No ale jeszcze dochodzi do tego jakaś herbata, kawa, mleko, cukier, mąka, kilogram czereśni, czekolada i takie tam rzeczy.
To wszystko wliczyłam, tzn. mieszczę w budżecie. "Delicje" za 1.50-1.99, czekolady Wawel za 2 zł.
Cytat:
Napisane przez Jakkolwiek Pokaż wiadomość
Niestety wiele produktów w niższej cenie zupełnie mi nie smakuje, np. herbaty czy kawy muszą być dobre/droższe. Czekolada też.
A, OK. To ja mam niewybredny gust. Kawa 4.50 / 250 gr parzona, 6 zł / 100 gr rozpuszczalna, Lidl, smakuje mi bardzo. Nie widzę różnicy z drogą, tzn. różnicę czuję, ale nie robi mi różnicy którą piję. Herbata - no, może nie Saga, ale lidlowa za 7 zł / 100 torebek już jak najbardziej. Świadomie unikam wyrobienia sobie wyrafinowanego gustu

I trochę teraz oszczędzę na takich rzeczach jak jedzenie, benzyna bo jadę w delegację. Nie na długo, ale zawsze coś.

Edytowane przez anka_res
Czas edycji: 2012-06-14 o 17:53
anka_res jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując