Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-18, 21:23   #766
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4

Cytat:
Napisane przez lagerfeldised Pokaż wiadomość
Wiesz jaką musiałabyś zrobić próbę, żeby przetestować wynik dla całej ludzkości? Ja też nie jem i mam rewelacyjne wyniki biochemii, ale wiem doskonale, że to niczego nie dowodzi.
Dieta zbilansowana wymaga poświęcenia bardzo dużej ilości czasu, a co dopiero, kiedy chcemy zastąpić białka zwierzęce odpowiednio. Nie każdy może sobie na to pozwolić. Dodatkowo są ludzie, mocno "mięsożerni", którzy nie przełkną pomidorka, kalafiorka, szpinaczki i tak dalej. Jak odstawią mięso, to nic im nie zostanie. A wiem, że nie do wszystkiego da się przekonać, ja prędzej zwymiotuję (dosłownie) niż zjem rybę. Gdybym z jakiegoś powodu nagle chciała przerzucić się na dietę rybną, to prawdopodobnie po prostu głodowałabym (a to potrafię akurat).
Z białek zwierzęcych jest jeszcze jajko. Jak mi się nie chce bilansować, to sobie zjadam jedno Z resztą to bilansowanie nie jest takie straszne jak je malują. Na początku ciężko oragnąć wszystkie możliwe połączenia różnych produków, ale potem to jest automatyczne. Poza tym każda dieta wymaga zbilansowania. Większe problemy mogą być chyba tylko z całkowicie wegeńską.
Cytat:
Pescowegetarianie jedzą ryby.
Czy to pojęcie nie powstało przypadkiem przez ludzi, którzy jedli ryby myśląc, że są wegetarianami?
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora