Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Czarna lista targowisko- plotki
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-06-19, 19:49   #3990
misianka
kosmita jakiś normalnie

Przekupka: 239 pkt / 100% pozyt.
Dot.: Czarna lista targowisko- plotki

Cytat:
Napisane przez magda s. Pokaż wiadomość
wazne, ze nadal jestes z nami

a przychodze z 2 sprawami:
1. czy info (np. na PW), ze przesylka odebrana, dziekuje - to koniec wymiany i mozna juz uzywac?

u mnie sprawa jest bardziej skomplikowana, bo dziewczyna, z ktora sie wymienialam, wziela udzial w rozbiorce i w tym watku wpisala, ze odebrala przesylke...zero PW z info o wymiance
czy to oznacza zakonczenie wymianki, czy musze czekac na PW/przekupke, aby uzyc to co dostalam?

2. jak to jest z jednym watkiem w miesiacu? czy w kazdym miesiacu mozna zakladac watek bez zamykania wczesniejszego? spotkalam sie z zaproszeniem do zajrzenia do wczesniejszych watkow (i zaden nie byl 'nieaktualny')
i w tym temacie...jesli mam jedna rzecz, zakladam watek, po 2 dniach znajduje chetna i cala transakcja miesci sie w pierwszej polowie danego miesiaca (tym samym, watek staje sie nieaktualny, z odpowiednia adnotacja), czy moge zalozyc nastepny z inna/innymi rzeczami w tym samym miesiacu?

powiem, ze watpliwosci zrodzily sie przy przegladaniu watkow, nie sa zwiazane z moimi planami wymiankowymi

ad.1 - nie wiem, czy dobrze rozumiem, że odebrała coś z rozbiórki + wymiankowe rzeczy w jednej przesyłce? ja bym bezczelnie zapytała, czy info dotyczy całości i jak potwierdzi bez zastrzeżeń (o to też zapytaj), to używaj - tak naprawdę nie ma obowiązku przekupki, wystarczy PW z potwierdzeniem, że OK (które oczywiście skrzętnie przechowujemy, w razie braku przekupy

ad. 2 - nie - zawsze zamykamy poprzedni wątek - nikt nikomu nie nakazuje zakładania nowych co miesiąc, ten punkt/zarządzenie miało ograniczyć ilości zakładanych wątków (rekordzistki co drugi dzień zakładały)
można oczywiście zaprosić do oglądani arzeczy niewymienionych ze starego wątku, ale ma mieć on wyraźny napis NIEAKTUALNY no i szczerze ... to nie wiem po co komu taka plątanina

podsumowując - można mieć jeden aktualny wątek wymienię i jeden szukam, ewentualnie jeden oddam, ale to tylko jako oddam za koszty wysyłki i żadna inna wersja nie jest legalna

wątek z jedną wymienioną rzeczą można edytować, wstawić nowe rzeczy, a jak wymieniona widniała w tytule, moderator zmieni tytuł i już, po kłopocie, nie ma potrzeby zakładania drugiego, trzeciego, entego

uffff ...

Kot też człowiek. Zazwyczaj zresztą bardziej.

Edytowane przez misianka
Czas edycji: 2012-06-19 o 19:50
misianka jest offline Zgłoś do moderatora