2007-01-18, 08:23
|
|
Raczkowanie
|
alcantara- jaki utleniacz do srebrnego blondu
Mam pytanie do specjalisty i do wszystkich którzy się znają.
Ostatnio zamarzył mi się kolor srebrnego blondu na włosach. Użyłam już farby Loreal metalic blond silver - dobrze rozjaśnił i zostawił na włosach srebrną poświatę niestety poświata na włosach była przez pierwszy tydzień. Więc zaczełam szukać innych farb o srebrnej barwie .
Natrafiłam na ALCANTARA.
Ja mam włosy rozjaśnione na blond a odrosty koloru ciemny blond- jasny brąz. I chciałam kupić z allegro 2 farby i 2 utleniacze. Pierwszy zestaw do rozjaśnienia odrostów ( z utleniaczem o wyższym proceńcie) a drugi ( z niższym procentem utleniacza) do wyrównania ( ufarbowania) już rozjaśnionych włosów. Zadzwoniłam do sprzedawcy z myślą że mi doradzi czy kolor SUPERROZJAŚNIAJĄCY SREBRNY nadaje się do tego i jakie utleniacze mam dodać niestety sprzedawca namotał mi najpierw że odcienie superrozjaśniające nie rozjaśniają tylko farbują potem jeszcze coś tumaczył a na koniec powiedział że kolory superrozjaśniające tylko rozjaśniają a nie farbują na np srebrny. Dodał jeszcze że utleniacze 3%,6%,9%,12% nie polegają na tym że im wyższy procent tym mocniej rozjaśnia ale jednocześnie stwierdził że utleniacz 12% nadaje się tylko do dekoloryzacji.
Na koniec powiedział że się nie zna i kazał mi się doradzić kogo innego.
Więc pytam czy kolor SUPER ROZJASNIAJACY SREBRNY z palety farb ALCANTARA można używać zarówno do farbowania jak i rozjaśniania i jaki utleniacz dodać by włosy rozjaśnić a jaki by je tylko ufarbować?
Proszę was bardzo o odpowiedź i radę
|
|
|