2012-06-20, 10:04
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. V
Cytat:
Napisane przez anett234
Wiecie co...byłam wczoraj u lekarza i powiedział,że widzi "dwa patyczki"  .Ale stwierdził,żeby jeszcze się na nic nie nastawiać bo w tym wieku ciąży chłopcy i dziewczynki są bardzo do siebie podobni ponieważ wargi sromowe i łechtaczka wyglądają tak samo na usg jak pusty worek mosznowy gdy jąderka są schowane jeszcze w brzuszku.Najsilniej widać płeć między 22 a 24 tc (pod warunkiem,że nasz mały łaskawca pokaże wtedy swoje krocze hehe).
Piszę to bo niektóre z Was chciałyby np dziewczynke a lekarz mówił,że też coś tam widać.
Poza tym jest ok.
|
super gratulacje 
Cytat:
Napisane przez Mystiquee
Nie, ja chodze na NFZ 
Do gina na kontrole, a potem w szpitalu robią mi USG 
|
też tak miałam w 1 ciąży ale gina zmieniłam później
Cytat:
Napisane przez anett234
Dwa patyczki czyli dwa pisiorki - w moim przypadków oznaczałoby to dwóch synów a co za tym idzie sami faceci w domu  .
Pytałam o siarę,lekarz powiedział,że to dobrze,że wypływa znaczy,że kanaliki są drożne i że będę miała pokarm po porodzie.Podobno większość kobiet w ciąży tak ma.Pozostaje zaopatrzyć się we wkładki laktacyjne i cierpliwie to znosić  .
Jednak gdyby siara nie zaczęła wyciekać już podczas ciąży nie oznaczałoby to nic złego.Każda kobieta i każda ciąża są inne.
|
tak ta siara jest normalna w ciąży u mnie wystąpiła ok 24 tc, więc nie ma się czym martwić :PP i nie pozazdroszczę samych chłopaków hihi
Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa
od którego tc robią normalne usg??
|
mi dopiero teraz będzie robił normalne czyli ok. 18 tc
Cytat:
Napisane przez MiciaKicia
Przyszedł mi zwrot podatku !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! 421zł  ha pójde kupić sobie koszule do szpitala jakby mnie tak zostawili na weekend, odwiedze lumpka  musze musze!  a reszte zostawie, wpłacę na tą kartę cholerną   
|
super że się doczekałaś bo ja czekam i nic... echo... a tak by sie teraz kasiorka przydała wypłukani po wczasach :P
Cytat:
Napisane przez Dojotka1987
tez poszlabym do fryzjera, ale chce zapuscic wlosy;/
|
 mam ten sam plan 
Cytat:
Napisane przez Mystiquee
|
ja zawsze chciałam ombre ale nie znalazłam tu takiego fryzjera któremu by zaufała... wogóle co do fryzjerów to jestem ostrożna. Raz poszłam do takiego wiejskiego podciąć końcówki a ta baba obcięła mi je o 15 cm :beczy ryczy:
|
|
|