Zakorzenienie
|
Dot.: brązowy , żółty i biały śluz
Cytat:
Napisane przez roxon
Witajcie , mam pytanie . Bardzo mnie to denerwuje, a do lekarza jeszcze musze troszkę poczekać. A więc stosuje antykoncepcje hormonolną, dokladnie biore novinette od roku. Ostanio bylam na wakacjach i trzeciego dnia dostalam jakiegoś brązowe plamienia/ śluzu, trwał on kilka dni , wysrtaszyłam się i odstawiłam tabletki , myślałam , że może za długo już biore tabletki i to oznaka , żebym zrobiłam przerwę. ( słyszałam , że po 10 opakowaniach zaleca się zrobienie miesiąca przerwy) . Ale śluz był dalej, z czasem robił się jaśniejszy , wczoraj żółty a dzis już biały. Troche naczytałam się już wątków o różnych śluzach , wszędzie jest temat o ciąży , ze stresu już zrobiłam test ( od czytania tego wszystkiego można zajść wciąże bez stosunku  ) , test wyszedł negatywny. Nie pominełam żadnej tabletki , nie chorowałam , zawsze biore regulanie o tej samej godzinie ( mam budzik , który mi przypomina ) , nie robimy tego z chłopakiem w dni płodne , nie pije alkoholu... myślę , że to może być infekcja dróg rodnych. dostalam to jak byłam na wakacjach , byłam na basenach termalnych , w hotelu używalam ręczników hotelowych, basen , morze.. to mogą być powody do infekcji ? co taki śluz oznacza ?
pozdrawiam : )
|
Cytat:
Napisane przez roxon
nie byłabym taka pewna co do tego , że nei mam dni płodnych.
Też czytałam na ten temat sporo i NIBY nie ma , ale są też głosy na tak , z organizmem ludzkim nigdy nic nie wiadomo . dla pewności traktuje dni płodne jako płodne
zmiana klimatu , Bułgaria to chyba nie jest jakaś duża zmaina klimatu , może troche cieplej.. ale znów bez przesady .. bardziej spodziewałabym się infekcji po tych wodach termalnych , gdzie woda miała 40 stopni , była brązowa i siedziały w niej same kobiety i mężczyźni powyżej 60 roku życia...
|
Czytając to załamałam się. Twoja wiedza o tabletkach jest równa zeru, a chcąc ją pozyskać używając googli i wypowiedzi z jakiś dziwnych źródeł robisz krzywdę sobie, swojemu ciału i przy okazji nam pisząc tu takie głupoty 
Z tymi dniami płodnymi przy tabletkach pojechałaś po bandzie a później to się czyta, że organizm świruje, bo co 10 blistrów trzeba zrobić przerwę, później krwawienia nie ma, organizm głupieje m a s a k r a. Taką przerwę robi się co najmniej po dobrych kilku latach brania, ew. w przypadku problemów zdrowotnych, gdy po prostu nie ma wyjścia i trzeba to zrobić.
Tym wyczynem strasznie skrzywdziłaś swoje ciało a to plamienie z pewnością było związane ze zmianą klimatu (co z tego że Bułgaria, jak jednak to już inny klimat?) poza tym taki śluz może oznaczać infekcję, która też jest ŻADNYM przeciwwskazaniem do przestania brania antyków.
W tym momencie najlepiej gdybyś poszła do swojego lekarza, niech Cię przebada i skrzyczy