2012-06-20, 19:31
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dlaczego ludzie są tacy?
Cytat:
Napisane przez _Talitha
Jak można nakrzyczeć na obcą osobę na ulicy??? Ja w ogole można być takim do siebie nawzajem?
|
Można Jak widzę durni parkujących na parkingach w poprzek zajmując tym samym trzy miejsca, bo ma taki wypasiony wóz - to jak tu nie krzyknąć? Jak tu się nie wkurzyć i nie zwrócić komuś uwagi? Ja się zawsze odezwę, bo może następnym razem ta osoba się zastanowi i zaparkuje już normalnie...
Albo nagminne zdrowi parkujący na miejscach dla niepełnosprawnych.
Kuźwa, czy ciężko stanąć dwa miejsca dalej i przejść ten kawałek pieszo?
Albo rowerzysta przejeżdżający na pasach z pełnym impetem przed autem, zamiast zejść i przeprowadzić ten rower...
Generalnie ja się nie dziwię, że ludzie są ''kwaśni'' i czasami ktoś na kogoś na ulicy krzyknie. Bo niektórym przydałoby się przywołanie do porządku Większość ludzi woli udawać, że nic nie widzi, niż zwrócić komuś uwagę, że coś robi źle...
A czepianie się o błahostki i głupoty... Czasami ludzie mają gorszy dzień i dlatego obrywa się każdemu kto im podejdzie pod nos Czasami ten ktoś ma na głowie coś mega ważnego, czymś się stresuje, myślami jest gdzieś indziej i potem byle sprawa wydaje mu się warta ''wyzwania'' czy skomentowania.
Generalnie jestem za tym, żeby traktować innych tak jak sami byśmy chcieli być traktowani.
|
|