Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XII
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-06-20, 23:54   #4039
blueberry88
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XII

Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
Cześć mamusie.
Ja po wizycie. Generalnie nie za dobrze przez tą cukrzycę ciążową wykrytą dopiero teraz. Lekarz chciał mnie od razu wysłać do szpitala, ale zapytałam sie czy mogę zmierzyć glukometrem sobie sama cukier w domu i jak coś to dać mu znać. Pozwolił mi i kazał jutro rano zadzwonić jaki mam cukier. Ale ponieważ po kolacji którą zjadłam mam dalej za wysoki to jutro rano mam się stawic na oddziale. Czemu w pierd.....nej Irl nie robią badania na cukrzycę ciążową?? Wiedziałabym od dawna że mam cukrzycę, a nie dowieduje się o tym dopiero w 9 miesiącu. Przez brak odpowiedniej diety mogłam Amelce poważnie zaszkodzić
Dobrze, że już wiesz. Na pewno dobrze wszystko zbadają i będzie ok Współczuję jednak stresu. Nie powinno tak być!

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
no i dostałam zastrzyki na zakrzepice do samego porodu dziś miałam pierwszy, maż został przeszkolony. pierwsze co się ginka zapytała to czy mały się rusza, dobrze że nic złego się do tej pory nie stało

ide poczytać co u Was
Na pewno będzie dobrze, skoro już wiesz

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
A i gratuluję wszystkich udanych wizyt!

Ja sama dzisiaj też byłam u gina. Mała waży 2002 g jest ułożona główkowo, wszystkie narządy prawidłowe. lekarka sprawdziła mi też miednice i szyjkę. Jestem pozamykana, miednica też w porządku.
Dostałam tylko jakieś inne żelazo niż Sorbifer Drules...podobno to inne lepiej się wchłania, a morfologia mi słabo rośnie;/
Super

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
zanim nadrobię to co naprodukowałyście od południa to pochwalę się zdjęciami mojej Hanusi

mam nadzieję że u wszystkich wszystko w porządku
Cudna!

---------- Dopisano o 00:54 ---------- Poprzedni post napisano o 00:47 ----------

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Masz rację straszne... jak mąż będzie w domu to jak Cię mogę do szpitala dotarłabym w ciagu 10 min, ale sama... wole nie myśleć. Muszę porządnie moją torbę sprakować jak takie cyrki sięzdarzają brrrr...

A jak Ty to czujesz? Ja się domyślam tylko po tym w jaki sposób czuje ruchy i w jakich miejscach się wypina tzn. zawsze tak samo. Już doczytałam po czym wnioskujesz... moja na każdym usg leżała pupką do dołu poczawszy od półówkowego...

A też musisz się kłaść do szpitala dzień przed cc??
Jak nie będzie w domu tż, a coś się będzie działo, to dzwonię do wuja, który mieszka blok obok - a jak go nie będzie... Wolę się nie nakręcać... Nie chciałabym, żeby poród był na takim etapie, na którym nie ma odwrotu i sn.
A jak masz teraz zaplanowane wizyty?
Tak, do szpitala dzień przed planowanym cc rano
Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Zaczęliśmy 38 tydzień

Stawiam żarełko i idę spać Muszę TŻ rano wyszykować
Dobranoc

Jakie pyszności
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora