2012-06-21, 19:20
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: paszport zamiast dowodu osobistego?
Cytat:
Napisane przez Malgos_12
A ja cię muszę troszkę zmartwić... tez chciałam w ten sposób załatwić sprawę i nie udało się. Pani w urzędzie kategorycznie powiedziała, że skoro jestem obywatelem Polski to muszę mieć dowód, ja poważnie byłam bliska wymeldowaniu się, pojechałam do Polski na 2 dni!!
Wiem, że w niektórych miastach praktykują, że możesz w tym przypadku posłużyć się paszportem, ale potrzebne jest potwierdzenie zameldowania (chyba płaci się 16 zł), tylko jak zdobyć takie potwierdzenie nie mając dowodu??
Jak dla mnie też było oczywiste, że paszport to mój dowód tożsamości, ale najwidoczniej jednak nie....
ameliar - nie wprowadzaj ludzi w błąd... bo jak sie uprą to co ona zrobi w USC? bardzo się dziwię, że nie zwrócili uwagi na ważność dowodu, to się raczej nie zdarza... tzn ksiądz spoko, ale urzędnik w USC?? a jakby ktoś podważył ważność twoich dokumentów to co wtedy??
|
Nie wprowadzam nikogo w błąd. Pisze jak to wyglądało z mojej strony. Dowód skończył mi się 30 kwietnia. Nawet nie zauważyłam. 1 czerwca poszliśmy do Urzędu po zaświadczenie o braku przeciwwskazań. Pani Kierowniczka wzięła od nas dowody osobiste, najpierw spisała z narzeczonego, potem wzięła do ręki mój i powiedziała "o przeterminował się" i tyle. Nic więcej, że nie wystawi zaświadczenia, że trzeba wymienić czy coś. Potem poszliśmy do księdza i jak wziął dowody zwróciłam mu uwagę, że mój nie ważny a on na to "to nic, wymienisz sobie po ślubie". Nikomu nie przeszkadzał nieważny dowód
|
|