Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - moje odchudzanie - uczę się na błędach
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-01-18, 18:02   #2
Midi
Zakorzenienie

Dot.: moje odchudzanie - uczę się na błędach

I tak w kółko
Można oczywiście po raz tysięczny napisać o tym, że posiłek = porcja białka + porcja warzyw + zdrowe. Można wkleić dziesiątki skorygoanych cudzych jadłospisów.
A i tak zawsze pojawia ktoś, to pyta o to samo

No dobra, ulżyło mi.

Marandi, nie gniewaj się, ale na pierwszej stronie forum jest w tej chwili 11 wątków, w których wklejone są jadłospisy dziewczyn z uwagami Pingwina i wskazówkami, co, jak i kiedy jeść.

Generalnie jesz za mało białka, za dużo węglowodanów, a co najmniej 1/5 Twoich posiłków nie jest w ogóle posiłkami. Jeśli przed pojściem spać jesteś głodna, to spróbuj jeść kolację później, i zamiast jeść ww, jedz wolnowchłanialne białko.

Co do ćwiczeń, to na pewno lepszy rydz niż nic i ogólnie każdy powinien ćwiczyć tak, jak lubi, bo w końcu najważniejsza w tym jest przyjemność. Ale ja osobiście uważam, że zużywasz bardzo dużo czasu na uzyskanie miernych efektów (borąc pod uwagę Twój cel), bo wystarczyłoby pewnie gdybyś ok. 2,5 godz. w tygodniu poświęciła na trening siłowy i ze 1,5 godz. łącznie na aerobowo-interwałowy.

Zapraszam do korzystania z wyszukiwarki i życzę powodzenia
Midi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując