2012-06-21, 20:29
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sklep z kosmetykami robionymi na miejscu
Witam
Mam kilka maleńkich pytań do Pani Moderator. Co to jest "prawo kosmetyczne" i gdzie ono jest spisane? Co oznacza termin "akredytowane laboratorium"? Kto lub co może nadać uprawnienia "asesorowi" do oceny bezpieczeństwa konkretnemu kosmetykowi? Czym są "procedury badawcze" i gdzie zostały określone? Jaki urząd ma obowiązek rejestracji nowych kosmetyków, skoro jest obowiązek rejestracji takowych? Pozdrawiam.
---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------
Cytat:
Napisane przez kevschaa
Nie wiem czy słyszałaś o internetowych odpowiednikach takich sklepów, zamawiasz a oni przysyłają Ci odmierzone półprodukty które musisz połączyć w całość i masz właśnie taki krem. Możesz też kupić pojedyncze składniki i go wzbogacać nimi. Zobacz na stronę Biochemiaurody, zrobsobiekrem
|
Zgoda, można kupić składniki, ale co mam zrobić, jeśli nie znam się na składach, składnikach etc a chciałabym kupić 30 ml kremu zrobionego dla mnie? Ze składników które sama wybiorę... ewentualnie pracownik tylko coś mi zasugeruje a ja się z tym zgodzę lub nie.
Kupując na biochemi urody lub zróbsobiekrem, mazidłach itp muszę sama odmierzać, obliczać, posiadać mikserki i inne akcesoria.
---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------
Poszperałam trochę i znalazłam publikację Polskiego Związku Przemysłu Kosmetycznego o wprowadzaniu kosmetyków do obrotu, która z grubsza wyjaśnia co można, kiedy i przy spełnieniu jakich warunków.
http://www.kosmetyczni.pl/pdf/wprowa..._do_obrotu.pdf
|
|
|