Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Dlaczego ludzie są tacy?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-06-21, 20:10   #30
marza_mr
Zakorzenienie

Dot.: Dlaczego ludzie są tacy?

Cytat:
Napisane przez dr_ka Pokaż wiadomość
Tia.. Nie upatruj przyczyny chamstwa części rodaków w niskich zarobkach, przecież to brzmi absurdalnie. Znam wiele osób o niewysokich dochodach, które emanują radością i są wyjątkowo przyjazne dla bliźnich Raczej obserwuję inną prawidłowość (oczywiście sa wyjątki)- ludzie wykształceni raczej potrafią nie uzewnętrzniać złych emocji, natomiast tacy, którym do szkoły było nie po drodze- wybuchają i wyżywają się na innych.
Najbardziej rozbrajają mnie starsze pańcie, które uzurpują sobie prawo do decydowania kto ma siedzieć w komunikacji miejskiej, a kto ma stać. Ostatnio fuknęła do mnie jedna, że mogłam ustąpić miejsca jakiejś innej zdrowo wyglądającej babinie (dodam, że jestem w zaawansowanej ciaży). Na codzień jestem przyjazna starszym ludziom, ale moja cierpliwość ma pewne granice. Pani usłyszała dosadną, acz kulturalną ripostę i ze zmieszaną miną wysiadła z tramwaju.
Ale wiecie co, to zależy od dnia- czasami obcy ludzie sa dla mnie tak przyjaźni, zagadują, uśmiechają się, że myślę sobie- WTF ? Z kolei innego dnia spotykam mur wściekłości i zaciętych min, no nie wiem od czego to zależy.. Może od ciśnienia?

A gdzie ja to napisałam??? Odnosiłam się do fragmentu, że zagranicą ludzie są pogodni i uśmiechnięci. I napisałam, ze tacy są bo żyje im się łatwiej, a nie że Polacy są chamscy bo za mało zarabiają. Lekka nadinterpretacja y Twojej strony...
marza_mr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując