2012-06-21, 20:20
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ślubujące w 2012 - część II
Cytat:
Napisane przez Viollet87
Cześć dziewczyny  widzę, że u Was sporo nowości, sprawy idą do przodu  U mnie też  Dzisiaj jestem pierwszy dzień w nowej pracy (wygląda na to, że mogę wchodzić na wizaż w wolnych chwilach  ). A wczoraj zaklepaliśmy z tż datę i godzinę w upatrzonym kościele  Ślub będzie o 16:00  proboszcz kazał przyjść za 3-4 miesiące, bo jeszcze nie ma księgi na 2013, ale się do niego pouśmiechałam - zapisał nas na tyłach zeszytu i poprosił, żebyśmy wpadli we wrześniu go przypilnować, żeby to przepisał do księgi  Fajny człowiek, życzliwy i uśmiechnięty  nie mam nic przeciwko, żeby osobiście udzielał nam ślubu.
|
Fajnie teraz zobaczysz jak szybciutko minie... i będziesz wspominać, jak to dopiero zaklepywałaś datę 
Cytat:
Napisane przez haczyk7
A u nas też do przodu  Jutro chyba będę miała suknię ślubną już u siebie  tylko nie wiem, gdzie ją dać, żeby była bezpieczna i Tż ją nie widział... Umówliśmy się też na lekcje tańca z naszym kolegą- tancerzem. Wybraliśmy piosenkę w wykonaniu Balcara " Nigdy nie zapomnę" i będzie to rumba  Haha ciekawe jak my się tego nauczymy...
Dzwoniłam też do właścicielki naszej sali, dowiedziałam się, że możemy puszczać lamiony chińskie i teraz jest dostępna nowa atrakcja: możemy wypłynąć łódką na staw przy sali i tam popstrykać zdjęcia  i wszystko gratis ;D ale będzie romantycznie! 
|
mój tż nie widział sukienki aż do momentu kiedy w dniu ślubu fotograf zawiesił w drugim pokoju na lampie i nie zamknął całkowicie drzwi ale co tam 
Cytat:
Napisane przez stagnacja21
Mam pytanie, czy na kopercie zaproszenia piszecie Sz. P ? Zastanawiam się, w środku jest napisane pragniemy serdecznie zaprosić Sz. P. Jana Kowalskiego. Chyba wypada też taka napisać na kopercie, ale trochę dziwnie mi się pisze do cioci, kuzynek czy rodzeństwa sz. p ? Jak Wy pisałyście?
|
ja jestem nietypowa i nie pisałam, a jak miałam bliską koleżankę to np pisałam Ania - inaczej sobie nie wyobrażam i spotkało się to z miłym odzewem np dla babci pisałam np Babcia Ala
Cytat:
Napisane przez magnusia
no tak ale czy rzy wymianie paszportu potrzebny jest dowód- chyba tak, nie (bo nie pamiętam). Dowód można wyrobic jak się ma akt a ja akt będę miała po 27 czerwca więc sie nie wyrobię.
W ogóle to ile jest czasu na wymianę dokumentów?
|
ja na akt czekałam niecały tydzień...w czwartek było Boże Ciało więc dodatkowy dzień było nieczynne... więc w miarę szybko, a na paszport mam czekać ok 3 tyg. Złozyć powinnas w terminie 30 dni, ja o paszport złożylam ale o dowód nie, bo jakieś dane nie przeszły, więc nie miałam mozliwości...
jeśli masz jeszcze ważny paszport to dowód nie potrzebny, ale jeśli stracił wazność to tak
w razie pytań tutaj więcej informacji:
http://www.msw.gov.pl/portal/pl/380/....html#wymienic
Cytat:
Napisane przez Pradip
Jak ja Wam dziewczyny zazdroszczę ze możecie nosić buciki bez paseczków...
|
oj ja też zazdroszczę... Pradip nie jesteś sama ...
---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------
Wariate - w moich rejonach Wyborowa nie cieszy się dobrą opinią, piliśmy jakiś czas temu na kuzynki weselu i mój brat nawet stwierdził że jest ohydna...
---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------
Cytat:
Napisane przez aisak42
no tak ale jak wyrobisz przed 60 dniem to zapłacisz 14 zł ja po 60 dniach to normalnie 140 zł
|
nie wiem skąd ta kwota 14 zl???... ode mnie pani chciała 140zł ale jak powiedziałam że zmieniam nazwisko i paszport ważny do 2019r więc odliczyła za te lata które mi jeszcze zostały i mi wyszło 42 zł, moze gdybyś miała zupełnie nowy to by było 14zł... na stronce, którą podałam jest cennik i tam nic nie pisze o 14 zł... tym bardziej, że ja złożyłam na niecały tydzień po ślubie... można mieć ulgi studenckie itd
Edytowane przez Malgos_12
Czas edycji: 2012-06-21 o 20:28
|
|
|