Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ślubujące w 2012 - część II
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-06-21, 20:20   #730
Malgos_12
Zakorzenienie

Dot.: Ślubujące w 2012 - część II

Cytat:
Napisane przez Viollet87 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny widzę, że u Was sporo nowości, sprawy idą do przodu U mnie też Dzisiaj jestem pierwszy dzień w nowej pracy (wygląda na to, że mogę wchodzić na wizaż w wolnych chwilach ). A wczoraj zaklepaliśmy z tż datę i godzinę w upatrzonym kościele Ślub będzie o 16:00 proboszcz kazał przyjść za 3-4 miesiące, bo jeszcze nie ma księgi na 2013, ale się do niego pouśmiechałam - zapisał nas na tyłach zeszytu i poprosił, żebyśmy wpadli we wrześniu go przypilnować, żeby to przepisał do księgi Fajny człowiek, życzliwy i uśmiechnięty nie mam nic przeciwko, żeby osobiście udzielał nam ślubu.
Fajnie teraz zobaczysz jak szybciutko minie... i będziesz wspominać, jak to dopiero zaklepywałaś datę

Cytat:
Napisane przez haczyk7 Pokaż wiadomość

A u nas też do przodu Jutro chyba będę miała suknię ślubną już u siebie tylko nie wiem, gdzie ją dać, żeby była bezpieczna i Tż ją nie widział... Umówliśmy się też na lekcje tańca z naszym kolegą- tancerzem. Wybraliśmy piosenkę w wykonaniu Balcara " Nigdy nie zapomnę" i będzie to rumba Haha ciekawe jak my się tego nauczymy...
Dzwoniłam też do właścicielki naszej sali, dowiedziałam się, że możemy puszczać lamiony chińskie i teraz jest dostępna nowa atrakcja: możemy wypłynąć łódką na staw przy sali i tam popstrykać zdjęcia i wszystko gratis ;D ale będzie romantycznie!
mój tż nie widział sukienki aż do momentu kiedy w dniu ślubu fotograf zawiesił w drugim pokoju na lampie i nie zamknął całkowicie drzwi ale co tam

Cytat:
Napisane przez stagnacja21 Pokaż wiadomość
Mam pytanie, czy na kopercie zaproszenia piszecie Sz. P ? Zastanawiam się, w środku jest napisane pragniemy serdecznie zaprosić Sz. P. Jana Kowalskiego. Chyba wypada też taka napisać na kopercie, ale trochę dziwnie mi się pisze do cioci, kuzynek czy rodzeństwa sz. p ? Jak Wy pisałyście?
ja jestem nietypowa i nie pisałam, a jak miałam bliską koleżankę to np pisałam Ania - inaczej sobie nie wyobrażam i spotkało się to z miłym odzewem np dla babci pisałam np Babcia Ala

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
no tak ale czy rzy wymianie paszportu potrzebny jest dowód- chyba tak, nie (bo nie pamiętam). Dowód można wyrobic jak się ma akt a ja akt będę miała po 27 czerwca więc sie nie wyrobię.
W ogóle to ile jest czasu na wymianę dokumentów?
ja na akt czekałam niecały tydzień...w czwartek było Boże Ciało więc dodatkowy dzień było nieczynne... więc w miarę szybko, a na paszport mam czekać ok 3 tyg. Złozyć powinnas w terminie 30 dni, ja o paszport złożylam ale o dowód nie, bo jakieś dane nie przeszły, więc nie miałam mozliwości...
jeśli masz jeszcze ważny paszport to dowód nie potrzebny, ale jeśli stracił wazność to tak
w razie pytań tutaj więcej informacji:
http://www.msw.gov.pl/portal/pl/380/....html#wymienic

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość

Jak ja Wam dziewczyny zazdroszczę ze możecie nosić buciki bez paseczków...
oj ja też zazdroszczę... Pradip nie jesteś sama ...

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Wariate - w moich rejonach Wyborowa nie cieszy się dobrą opinią, piliśmy jakiś czas temu na kuzynki weselu i mój brat nawet stwierdził że jest ohydna...

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Cytat:
Napisane przez aisak42 Pokaż wiadomość
no tak ale jak wyrobisz przed 60 dniem to zapłacisz 14 zł ja po 60 dniach to normalnie 140 zł
nie wiem skąd ta kwota 14 zl???... ode mnie pani chciała 140zł ale jak powiedziałam że zmieniam nazwisko i paszport ważny do 2019r więc odliczyła za te lata które mi jeszcze zostały i mi wyszło 42 zł, moze gdybyś miała zupełnie nowy to by było 14zł... na stronce, którą podałam jest cennik i tam nic nie pisze o 14 zł... tym bardziej, że ja złożyłam na niecały tydzień po ślubie... można mieć ulgi studenckie itd

Edytowane przez Malgos_12
Czas edycji: 2012-06-21 o 20:28
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora