2012-06-21, 22:14
|
|
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Napisane przez weronika_91
monaa czyli Twoja Nadia po porodzie dostała automatycznie Twoje nazwisko tak ?
|
Tak,dostala moje przez to ze ojcostwo jeszcze nie bylo uznane. Ale to tylko na papierach w szpitalu i w ksiazeczce miala wpisane moje. Tak to nie ma to wiekszego znaczenia,bo pare dni po wyjsciu ze szpitala juz miala nazwisko ojca.
Lezala ze mna dziewczyna na sali i oni zalatwili wszystko przed porodem i dziecko juz od poczatku mialo nazwisko ojca.
Cytat:
Napisane przez marga91
monaa511 a na jakim MM jesteście?
mój poród trwał 12h;/ (od położenia mnie na łóżko porodowe do urodzenia się Kuby) rozwarcie szło słabiutko...ale jak po 11,5h przebili mi pęcherz płodowy to się od razu zrobiło 10cm i przyszły parte  Całe szczęście był malutki to mi szybko poszło: 2860g i 55cm. Teraz waży koło 5kg ale to na takiej zwykłej wadze go ważyłam.
weronika_91
mój w poniedziałek skończy 29 więc w podobnym są
w Raszeii są świetne położne które mega pomagają przy laktacji i przystawiania do piersi  A butelkę chyba trzeba znaleźć najbardziej przypominającą kształt piersi. Chociaż tak jak monaa pisze- dziecko samo zadecyduje co mu się podoba
A ja słyszałam że dziecko dostaje automatycznie meldunek matki no chyba że właśnie ma być zameldowane tam gdzie ojciec...
|
Jestesmy na Bebiko.
U mnie skurcze sie zaczely o 7 rano, takie ktore juz bolaly, ale do wytrzymania. O 11 mnie wzieli na porodowke, a o 14 juz bylo po wszystkim. I najgorsza byla ostatnia godzina, najgorsze bole. Nadia wazyla podobnie- 2920 i 52 cm. A miesiac temu na szczepieniu wazyla 5200.
My musielismy w Urzedzie okreslic gdzie ma byc zameldowane, bo ja jestem tymczasowo zameldowana tu gdzie TZ, a staly mam tak jak Weronika poza Poznaniem.
Cytat:
Napisane przez weronika_91
No ja ogólnie nie pochodzę z Poznania  zameldowana jeszcze jestem w innym mieście  a małego meldujemy u Tż-ta.
Co do butelek to ja chcę kupić Avente a Wy jakie używacie?
|
Moja na poczatku pijac z butelki Avent sie krztusila mimo najmniejszego smoczka, dopiero kolo 2 miesiaca umiala z niej pic. Kupilam butelke NUKa i bylo ok, wlasnie pisza ze ona niby przypomina ksztaltem brodawke. Teraz juz kupilam zwykle butelki Canpola.
|
|
|