Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XII
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-06-21, 22:51   #4510
anna99302
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XII

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość

a jak tam zawsze TK Maxxa zaproponuję . Czasem takie cudne tekstylia mają, że aż zębami zgrzytam, że nie potrzebuję ani pół kocyka więcej

zawsze jest to ryzyko, niestety
Cena emigracji.
Co więcej - boję się, że nawet nie zauważę momentu, w którym dziecko zacznie mówić niepoprawnie.
Ale oczywiście planuję jak najwięcej czytać, nawet bajki puszczać (byle po polsku), bezwzględnie pilnować męża, by nie zaczął z małą po niemiecku rozmawiać (jak to robi ze swoim rodzeństwem )

A odnośnie emocji - dla mojego małża właśnie polski jest językiem emocji. Językiem domu, miłości, fantazji czy czego tam jeszcze .
Niemiecki za to - językiem nauki, spraw oficjalnych, językiem pracy i konkretu

trzymamy

Dziewczyny kochane, i za mnie, proszę, trzymajcie - jutro idę kontrolować Zosię (czy i jak rośnie). Po prostu MUSI być dobrze, niech bedzie choćby 200g na plusie!
Tak TK MAX jest super !
A co do języka to nie pozwalaj absoltunie miaużonowi mowic po niemiecku do małej! Sama zobaczysz z resztą jak to jest Moja kuzyneczka amerykanska z kolei do 3 roku życia nie potrafiła powiedziec nic, bo jej się mieszały język!!

Trzymamy kciuki bardzo bardzo mocno
Będzie dobrze!!!
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora