2012-06-22, 05:40
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Najlepsze wymówki gości weselnych
Widać na tym wątku, że pies dla niektórych to jest tylko "to coś na łańcuchu co leży przy budzie", a dla niektórych to prawdziwy przyjaciel, członek rodziny.
Wesele dwudniowe, z dala od domu, nikt dookoła do pomocy - jak wyobrażacie sobie taką sytuację - zostawić psa samego i głodnego "bo wesele" i państwo młodzi są ważniejsi? Sorry, ale dla mnie ważniejsze jest być odpowiedzialnym człowiekiem. Skoro decydujesz się na psa - dbaj o niego. Nie rozumiem obruszenia się, że ktoś wybiera wakacje pod kątem psa - a co ma zrobić? Jest osobą myślącą, która z jakichś powodów zdecydowała się na posiadanie żywej, czującej istoty. My jesteśmy w dobrej sytuacji, bo mamy psa i w razie potrzeby zostawiamy go którymś rodzicom, którzy chętnie opiekują się zwierzakiem, ale nie każdy ma ten komfort. Dla mnie śmieszne jest to, że ktoś zwali na głowę komuś psa, bo chce iść na wesele.
Krótko mówiąc jeśli jesteś w stanie zorganizować opiekę zwierzęciu w takich przypadkach lub odmówić sobie dłuższego pobytu poza domem - decyduj się. Jeśli nie - posiadanie psa nie jest dla Ciebie.
Dla mnie takie usprawiedliwienie nieobecności jest jak najbardziej zrozumiałe i prędzej pomogłabym zorganizować tę opiekę lub nawet zapłaciła za hotel dla psów/opiekunkę niż wyśmiała taką osobę.
Edytowane przez Amani
Czas edycji: 2012-06-22 o 05:44
|
|
|