Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - U kolejnych PMek już na palcu obrączka pozostałe czeka przedślubna gorączka PM2012-26
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-06-22, 17:03   #574
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica
Dot.: U kolejnych PMek już na palcu obrączka pozostałe czeka przedślubna gorączka PM2

Cytat:
Napisane przez sloneczko740 Pokaż wiadomość
dziewczyny jadę zamawiać tort... mam nadzieje że na jakiś się zdecyduję bo tak naprawdę to nie wiem jaki chcę:P
Właśnie!!! Tort!!! Musimy się w ciągu 2 tygodni pofatygować i w końcu zamówić
Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość

warioty!!

U mojej kumpeli zamawianie poogody przez buty na parapecie się nie sprawdziło, wręcz bardzo. Była taka ulewa że dramat.
To może trzeba zakupić ślubne gumiaczki i je wystawić na taką ewentualność
Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
wiecie jak mnie dziś baba w*urwiła
Poszłam kupić Tżtowi drugą koszulę na ślub. Identyczną jak ta pierwsza, więc Tż nie był mi potrzebny. Ubrałam się jak to w piątek po południu - szorty i tenisówki, włosy w kitkę i bez makijażu. No generalnie wyglądałam słabo, ale do rzeczy. Wchodze do salonu z garniturami i proszę ekspedientkę o koszulę: kołnierzyk taki, wzrost taki, na spinki w kolorze ŚMIETANKOWEJ BIELI (doskonale wiem, ze taka jest, bo identyczną kupiliśmy właśnie w tym sklepie).
Ona do mnie, że nie ma takiego koloru, tylko ECRU. Mówię jej że ecru jest dla mnie za żółty a biel zbyt biała. Na co ona, że w takim razie żebym sobie sama wybrała - za jej plecami były poupychane na półkach i popakowane w foliowe opakowania koszule. Mówię jej, że nie widze w folii, jakie to kolory, zwłaszcza że ten sklep miał ch*ujowe oświetlenie. A ona nic, patrzy tylko na mnie z jakimś takim wyrazem twarzy kota s*rającego na pustyni No to podziękowałam i wyszłam.
Już mijam bramki ze sklepu i słyszę za swoimi plecami tekst "żebym sobie z próbnikiem kolorów przyszła"
To oczywiście zadziałało na mnie jak płachta na byka, odwróciłam się i pytam czy ma jakiś problem. Trochę się zmieszała, bo myslała, że oleję sprawę, debilka. Nie wiedziała co powiedzieć i generalnie unikała mojego wzroku. No więc pytam jeszcze raz, jaki ma problem. Oczywiście mówi że żaden.
W takim razie poprosiłam ją o podanie danych kontaktowych właściciela bądź kierownika sklepu (ta babka nijak mi nie wyglądała na taką osobę). Na co z oporem dała mi wizytówkę z adresem sklepu.
Oczywiście nic z tego nie zrobię, ale nie pozwolę na takie traktowanie. Mam nadzieję, że pół wieczoru będzie się martwić o to, czy właśnie straciła pracę.
Wkurzyłam się jak sto pięćdziesiąt.
Myślała pindzia, że jak pracuje w lepszym sklepie/butiku (zauważyłam, że osoby pracujące w lepszych sklepach są jakieś takie zmanierowane ) to może mieć klienta w doopie. Dobrze, że jej nagadałaś. Ja bym jeszcze zrobiła użytek z tej wizytówki. Nie ma, że boli. Chamstwo trzeba tępić.

Gosza odnośnie Alp: tak jak pisałam, my byliśmy w Kappl-Untermühl. Do tego dochodzą okoliczne See i Ischgl. Dobra miejscówka. Dużo możliwości szlakowych. http://www.kappl.com/index.de.htm Przydatna stronka o tym regionie i miejscowościach. Do tego polecam Wam mapę z wydawnictwa Kompass www.kompass.at Jedziecie w sezonie więc penie Wam się będzie opłacało kupić Silvretta-Card. Z tego co pamiętam w cenie są chyba niektóre kolejki/wyciągi. Nie wiem dokładnie, bo po sezonie już by nam się na nic zdała, więc jej nie kupowaliśmy. Piszcie tutaj: kappl@kappl-see.com z prośbą o jakieś mapki, to Wam przyślą małą książeczkę z trasami. Ten rejon to Samnaungruppe (Silvretta Verwall).
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora