Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Walka o zdrowe i piękne włosy część XI
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-06-23, 01:13   #2934
izus_86
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XI

Cytat:
Napisane przez sylvi300 Pokaż wiadomość
izuś ja farbuję Biokapem, trochę droga, ale jak farbuję raz na 5 miesięcy to tego nie odczuwam, włosy mi po niej wypadają normalnie, tak jak codziennie, nie zauważyłam wzmożonego wypadania
Wiem, wiem, pamiętam jak kiedyś pisałaś
Ja ogólnie nie farbuję włosków, teraz się skusiłam. Kolor mi się podoba, ale niestety to wypadanie

Cytat:
Napisane przez kuleczkka Pokaż wiadomość
A może w ogóle coś ci w pielęgnacji szkodzi, a widać tylko na końcówkach. Ja to się tak nie znam, ale może dziewczyny by doradziły. Kiedyś Izuś pisała, że jej się bardzo zaczęły końcówki rozdwajać. Od Alterry albo od braku serum. Może coś doradzi!
Dokładnie

Jednoczesne stosowanie Alterry i brak silikonów na końce spowodowało u mnie masakrę

Cytat:
Napisane przez kuleczkka Pokaż wiadomość
szkoda, podobno właśnie olej na skalp minimalizuje wypadanie, ale nie mam własnego doświadczenia. Ja na pewno jak wrócę do farby chemicznej to będę próbować na olej.
Ja na pewno następnym razem tak zrobię, ale kiedy to będzie, to nie mam pojęcia.....

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Ogólnie myję włosy Farmoną Herbal Cares z żeń-szeniem albo miłorząbem japońskim, oleje zmywam Alterrą z kofeiną. Masek Bingo używam jako odżywek d/s - trzymam około 10-15 minut i spłukuję. Mam Bingo z masłem shea, 40 aktywnych składników, z glinką ghassoul. Używam na zmianę, dodatkowo też d/s mam Isanę babassu. Dwa razy w tygodniu nakładam Bingo z shea na godzinę albo dłużej, tak samo te próbne maski z JMO. Olejuję Sesą, oliwą z oliwek, olejkiem arganowym, ostatnio tez kupiłam winogronowy w Biedronce. Mam też kosmetyki Green Pharmacy, których używam raz na jakiś czas, tak samo Wella Pro Series czy Biovax Latte. Odzywek b/s nie używam, bo obciążają mi włosy.

Sama już nie wiem, co jest nie tak, tym bardziej że włosy na długości są zdrowe i w dobrym stanie, mam mnóstwo baby hair, ostatnio prawie wcale nie wypadają, błyszczą się, nie puszą, nie zbijają w kolonie, nie rzepią... tylko końcówki wiecznie sianowate, nie mam aktualnych zdjęć, ale nawet w tym co mam wrzucone w podpisie widać, że końcówki są w gorszej formie

Ja obstawiam Alterrę ze względu na alkohol, może to też być Isana z babassu, bo ma Isopropyl Alcohol, tym bardziej, że czasami dajesz ją jako b/s
Do tego ziołowy szampon Farmony, Sesa na ziółkach i Bingo 40 skł. również z ziółkami.

Ogólnie, to wszystko może się na to składać, te alkohole plus duża ilość ziółek

No i na pewno warto zabezpieczać końcówki, dla mnie najlepszą metodą jest kropla oleju plus jedwab CHI
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora