Dot.: Jak nie srebro, to co? Czyli wszystko o innych metalach.
nam chodzi właśnie o to żeby lut miał barwe miedzi a ten który parę osób polecało ponoć ma taki kolor (jutro a właściwie dzisiaj wypróbuję) bo to nie tylko do carg kageki ;p
mimo nie moczenia w abdeku nie miałam problemów z wykwaszaniem w kwasku cytrynowym tylko trochę dłużej to trwa np całą noc ;p
jak ja się uczyłam pierwsze rzeczy lutować to miałam straszny problem z twardym lutem żeby mi wszystko nie popłynęło przez to ze temperatura jest zbliżona do temperatury topnienia srebra 925 i nawet miękkim lutem na początku zdarzyło się coś przypalić ogólnie jeszcze co do carg ze srebra to najlepiej jest robić je z czystego (przy nieregularnych kształtach koniecznie) i czyste lutuje się srebrem 0,800
ja osobiście wycinam spody jak coś ma być lekkie albo jak światło ma mi ładnie wpadać ale to juz myslę od preferencji zależy
co do papieru ściernego i wiertarek obrotowych to cudownie wspominam moją współpracę z nimi w szkole, niestety swojej jeszcze nie mam wiec będę robić ręcznie
aha no i można bez problemu kupić specjalną końcówkę do papieru co wiele ułatwia bo dobrze się wszystko trzyma w jest to koszt około 8 zł, wart swojej ceny
|